Hycklaren Thomas Bodström

Idag skriver nämnde man ett debattinlägg i Expressen som i huvudsak är ett angrepp på Jan Guillou. Där hävdar denne medlöpare till amerikanska övergrepp att Jan Guillou förnekar terrorns offer. Frågan är då vilka Bodström tänker på? Är det de egyptier som han berdvilligt lät amerikanska myndigheter hämta i Sverige och utlämna till tortyr och terror i Egypten han tänker på? Är det de 100 000-tals offren i Mellanöstern för ”kriget mot terrorn” han tänker på? Är det de miljontals flyktingarna i Mellanöstern han tänker på? Naturligtvis inte. Han tänker på de offer som skördats i västvärlden, dvs omkring 4000 personer. Det är enbart dem som Bodström tänker på i sann rasistisk anda.

När Bodström säger att vissa kan påstå nästan vad som helst i debatten om terrorism, är det då de olika säkerhetstjänsterna han tänker på. De olika underrättelsetjänster som kan påstå vad som helst i skydd av hemligstämpel och ”rikets säkerhet”. Är det de skumma organisationerna utan demokratisk insyn och kontroll han tänker på? Är det CIA han tänker på? är det Mossad, Säpo, MUST, DIA, Secret Service, FBI? Nej naturligtvis inte. Han tänker på Jan Guillou. Precis som om Jan Guillou skulle vara ett svårare problem än de olika säkerhetstjänsterna.

När Thomas Bodström kritiserar den borgerliga regeringens avlyssningsförslag, glömmer han då inte bort att han själv föreslog exakt samma sak när han satt i regeringsställning?

Nej, det är nog så att Thomas Bodström är en hycklare av stora mått. En falskspelare. En odemokratisk borgare bland många andra. Socialdemokrat som han är.

Det är inte Guillou som förnekar offfren. Det är Thomas Bodström.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 svar på “Hycklaren Thomas Bodström”

 1. Kallar du Bodström för borgare för att han är hycklare? Det är lika illa som att kalla Usama Bin Laden för kommunist för att han är anti-kapitalistisk. Och du kallar Gudmundsson okunnig. Herregud. Jag antar att du är del av tokvänstern. Det är bara galna människor som inte förstår hur tokiga dom är… 😉

 2. Borgare kan var flera saker. En person som tilllhör borgarklassen, en person som företräder en borgerlig politik (Bodström kvalificerar sig till dessa två) eller en som är företrädare för de svenska högerpartierna (alliansen)

  Bodström är alltså borgare och hycklare.

  Bin-Laden kallas av Gudmundson för socialist och vänster. Det tyder på en viss okunnighet. Liksom att han inte kan skilja på folk med olika politiska uppfattningar. Kort sagt han är okunnig. Och jag är säker på att jag skulle slå honom i TP när som helst.

  Jag vet inte om man tillhör nån speciellt tokig vänster när man tillhör en organisation som har parlamentsledamöter i många länder i hela världen, som alltid varit mot stalinismen, som suttit i regeringen i ett av världens största länder osv. Som utgör den viktigaste oppositionen mot regimen och islamisterna i Pakistan och i många andra länder.

 3. Bra inlägg, Anders!

  Det är ju lustigt att Bodström nu verkar så mån om mänskliga rättigheter, medan han inte hade några problem med att tidigare trampa på dem i och med avvisningen av egyptierna.

  För övrigt är ju ”mänskliga rättigheter” ett vanskligt begrepp för oss kommunister. Står ”mänskliga rättigheter” över klasskampen? Måste vi ställa in en väpnad revolution för att den icke är förenlig med vissa borgares ”mänskliga rättigheter” eller, än värre, ”folkrätten”?

  Bra att SP kräver att SÄPO ska upplösas och den borgerliga staten krossas. Det är enda vägen. Inte en krona, inte en man åt den borgerliga statens väpnade arm! Däremot läste jag i Arbetarmakts nyhetsbrev att en av era valda representanter (i Köping, tror jag?) hade uppmanat till fler närpoliser. Hur går detta ihop?

  Bra också at du lyfter fram SP:s antistalinism. En antistalinism som naturligtvis kombineras med ett oförsonligt försvar för Sovjetunionens (när det fanns), Kunas och Nordkoreas sociala relationer. I ett krig mellan imperialismen och Nordkorea (eller Sovjet) skulle trotskisterna vara de första att uppmana till de senares seger.

Kommentarer är stängda.