Dagbok?

Inte sjutton är min blogg nån form av dagbok. Inte nån annan av de bloggar jag läser heller. Är dagböcker alltså. Jag vet inte var skribenter i tidningarna får sina idéer ifrån. Men de tycks ha noll koll. Varför läser de inte ett antal av Sveriges mer betydande bloggar och kollar vad det är för nåt. Innan de skriver sitt tyckande. Och varför envisas de med att betrakta Alex Schulmans skvallerkrönikor i Aftonbladet som bloggande.

Men problemet kanske är ett annat. Fulmedia, stormedia, borgarmedia kanske börjar känna sig hotade. Skribenterna kanske börjar bli rädda för att bli nedplockade från sin höga ställning som den ”tredje statsmakten”.

Jag vet inte om jag är så upprörd av Yrsa Stenius tyckanden däremot. Kanske jag snarare funderar över hennes okunnighet och känner lite medlidande. Men jag är å andra sidan helt inne på JK:s linje att yttrandefrihetslagstiftningen borde anpassas till nutiden och göras teknikoberoende. Å andra sidan är jag inte överens med honom att man lätt kan komma åt problemet med att nazister får uttrycka sig. Eller är det egentligen ett problem? Om de förbjuds att uttrycka sig, vilken grupp blir då nästa grupp att föbjudas utnyttja yttrandefriheten?

Sen är det ju inte så att yttrandefriheten enbart hotas av makten. Det verkar finnas en del andra puckade grupper som gärna begränsar densamma. Genom våld och skadegörelse om så krävs.

Bloggat: Jonas Morian, Badlands Hyena, Opassande, Blogge Bloggelito
Borgarmedia: AB1, AB2, EX
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,