Varför blogga?

Och för vem? Läste ett intressant inlägg på bloggen Opassande, Vem läser din blogg? Vem skriver du för?

Svaret på den frågan är inte helt enkelt. Jo, vem jag skriver för är enkelt. Däremot är det svårt att veta om det är just de människorna som läser.

Kort sagt skriver jag för såna som mig själv. Arbetarklassmänniskor som inte riktigt känner sig hemma nån stans. En del har klassvandrat som jag själv, andra är kvar på skitjobben i industrin eller vården. Vi är missnöjda, griniga och jobbiga. En del röstar på SD, andra röstar inte alls, en del röstar på vänsterpartiet, en del på partier ännu längre vänsterut, men de flesta förmodligen på sossarna. En del kastar sten, en del är snutar.

Jag skriver huvudsakligen propaganda och agitation. Om jag kan få nån att rösta längre till vänster än de gjorde i förra valet är jag nöjd. Kan jag få nån intresserad av det parti jag själv är med i är jag ännu nöjdare.

Hurvida jag har såna läsare vet jag inte. Det verkar dock som om jag har en del läsare som är Sverigedemokrater. I all fall om jag ska döma av kommentarerna. Dessutom misstänker jag att en del av dem som hänger på debattsajten socialism.nu också läser min blogg. I alla fall när jag skriver om polisen, brott och våld. Eller när jag skriver om högerextremism.

Däremot tror jag inte att så många andra bloggare läser min blogg. Jo, förstås åsiktsfränderna, såna som Slutstadium, Jinge, LOKE, Fredrich, Erik Svensson och Trotten. Inte heller tror jag min blogg läses av de skribenter som ser sig själva som ”finare”, dvs journalisterna (inklusive de som också är bloggare). Jag är också övertygad om att mina läsare är ganska unga och säkerligen utgörs min läsarskara av en majoritet män/killar.

Slutligen har jag ju också många läsare (jag får ju cirka 60% av mina läsare via Twingly-länkar) bland de som läser SVD och DN på nätet. Förmodligen medelklassmänniskor av olika slag. Män är säkerligen majoritet även i den gruppen.

Intressant?
Bloggat: Frihetens Vingar, DeepEd, Teflonminne
Andra bloggar om: , , , , ,

2 svar på “Varför blogga?”

  1. Jag läser ofta din blogg Svensson 😉

    Inte för att jag håller med dig så ofta utan för att jag tycker attd et är viktigt att alla ska få tycka som de vill.

  2. mary: jag läser din blogg bara ibland, måste jag erkänan. Oftare läser jag Signerat Kjellberg och Blogge Bloggelito om jagska nämna några med motsatt politisk uppfattning.

    Om det där med att få är vi översn liksom att vi båda skulel vilja ha ett samhälle där kanske inte polisen behövdes. Där folk är snälla mot varandra. Så naiva är vi väl bägge två, kanske.

Kommentarer är stängda.