Twinglyrapporten

En ny Twinglyrapport har kommit. Dvs en ny rapport från bolaget Primelabs (företaget bakom Twingly) om den svenska bloggosfären. Återigen kan det konstateras att politiska bloggar länkar och länkas mycket. Och att dessa då räknas bland de mer inflytelserika i bloggosfären som helhet. Personligen tycker jag nog ändå att systemet som genererar Knuff-poäng är en bättre värdemätare på de mest inflytelserika bloggarna. Betydligt bättre mått än bara länkar i alla fall.

Personligen får jag väl sluta med att betrakta mig som udnerdog i bloggosfären. Jag finns med i Twinglyrapporten som 20:e mest inflytelserika blogg i Sverige. Inte dåligt för en person och en blogg med mina, relativt sett, extrema åsikter. Men kanske är jag inte så extrem åsiktsmässigt som jag själv vill tro. Det kanske är därför jag lyckats få ett hyfsat inflytande som bloggare. Eller så är folk mer extrema än vad vi allmänt tror. Jag ligger ju också stadigt på bloggtoppens tio-i-topp för politiska bloggar, liksom på bloggportalens tio-i-topp vad det gäller såväl mest besökta politiska bloggar som mest länkade politiska bloggar. När det gäller Knuffpoängen är jag i skrivande stund på en 10:e plats.

Och vissa underligheter finns det i rapporten (även om de är färre i denna rapport än i den första)

Bloggat: Kulturbloggen
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
  • Jinge

    Det är inte inflytande man mäter, bara antalet sidor som länkar till bloggen. Något som dessutom är lite tveksamt eftersom många skippar att länka…

    Man borde i stället kombinera det med ngn annan mätmetod om man vill ha ett mer rättvist resultat, men fortfarande är det knappast ”inflytande” man mäter i så fall…

  • sestrajcic

    Kan intyga att du inte är så extrem som du tror dig vara. Käner många mycket mer extrema… och dem är inte ens organiserade.

    Själv känner jag mig också oftast extrem, men så upptäcker jag att det bara är i förhållande till elitens eget skapade samtyckesideologi.