Danska valet och Enhedslisten

I danska valet finns det ett vänsteralternativ som är både EU-kritiskt och invandrarvänligt. Det är Enhedslisten som har utmanat den danska befolkningen genom att nominera en ung muslimsk kvinna till det danska parlamentet. Totalt sett verkar det som vänsterblocket kommer att gå fram i det kommande valet. Enhedslisten väntas dock göra ett lite sämre val än förra gången och de ligger oroväckande nära den danska spärren på 2% för att få folketingsplatser.

Enhedslisten har också deklarerat att de kommer att stödja bildandet av en socialdemokratisk regering efter valet och borde därför räknas in i underlaget för en vänsterrregering. Detta gör dock inte DN, vilket för mig är lite underligt. Men det finns bättre grafik än DN:s att tillgå. Nämligen hos den danska tidningen Politiken.

I Enhedslisten ingår Socialistiska Partiets broderorganisation i Danmark, SAP. Talesmannen för deras valkampanj, Jörgen-Arbo-Baehr är medlem i SAP. Han är den som uttalat sig om den kända filmen där Zlatan figurerar.

Jag har tidigare skrivit om Enhedslistens muslimska kandidat.

Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, SVD1, SVD2
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 svar på “Danska valet och Enhedslisten”

Kommentarer är stängda.