Lilla London har blivit Lilla Chicago

Ett av Göteborgs smeknamn har i långa tider varit Lilla London. Men med det allt större inflytandet från olika gangstergäng i stadens ekonomiska liv så liknar staden allt mer Chicago istället för London. Så lilla Chicago kanske vore ett bättre namn. Det finns faktiskt fler likheter än gangsterkrig med Chicago.

Den stora amerikanska staden har en tradition att styras av ”starka män”. I Göteborg är det samma sak. Här i västkustens pärla har de som styr dock inte haft samma namn, så som det länge varit i USA:s andrastad. Partierna har växlat om vid makten, också det en skillnad från den stad som för alltid kommer att förknippas med gangsterkrig, Chicago.

Gangstrar i Götebrog har sprängt bilra mitt i stan på ljusa dan, skjutit på varandra på badplatser. Försökt mörda i centralt belägan parkeringshus och mycket mer. Så när man hittar en misstänkt bomb i en stulen bil i Göteborg tar alla det på allvar. I andra delar av Europa och Sverige skulle man kanske i första hand börja spekulera i muslimska fundamentalister, terrorister, som ansvariga. Men i Göteborg vet de flesta, att om det är en bomb i en bil, är det säkerligen nåt av gangstergängen som är ansvariga.

Därför får det stora konsekvenser när bomblarmet går i Göteborg. Stora stadsområden utryms och staden drabbas av trafikkaos. Förhoppningsvis är det väl ingen bomb, men polisen tar uppenbarligen det säkra före det osäkra.

I Göteborg på Bloggkartan
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD1, SVD2, AB
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

PS. 18:35 Det står nu klart att det inte var nån bomb i bilen i Göteborg. DS

Advertisements
 • jensa

  Som man bäddar får man ligga. Det är ju tydligen så här ni i vänstern vill ha det. Nu får ni skörda. Ha de g?¥tt!

 • Anders_S

  Din logik är fulländad (var och när har vänstern någonsin försvarat gangsters?) och jag tog bara med inlägget för den avslutande hälsningsfrasen.

  Kommer det fler off-topic-inlägg raderas de.

 • jensa

  Du kan inte vara på riktigt. Vet du inte var gängen kommer ifrån?

 • ingrid söderquisth

  Jag skulle vilja få igång en seriös diskussion om färdtjänsten hur den fungerar eller rättare sagt hur den inte fungerar. Jag har behov av färdtjänst för att kunna leva ett något så när normalt liv och då får man stå ut med att behandlas mycket kränkande, okunnigt osv. av vissa chafförer och även av de som svarar i växeln som för övrigt ligger i något av de baltiska länderna.Man kan bl.a. få höra att det inte finns någon Sveavägen i Stockholm HELT OTROLIGT ! Det förekommer enligt min mening alltför ofta chafförer som absolut inte har som mål att hjälpa till utan snarare göra det så svårt som möjligt för mig att komma in i bilen. Finns det någon som har en bra lösning på detta jätte stora problem ?/Fialotta

 • jensa

  Läs hur vanligt fok har det i Göteborg. Missa inte läsarnas kommentarer:

  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=383091

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Gangsterkrigen i Göteborg fortsätter?()

 • Pingback: Krigszon Göteborg? | Svensson()

 • Pingback: Vad vi kan lära om brottslighet från USA - fallet Chicago | Svensson()