Rekryteringen till gangstergängen

Jag har tidigare flera gånger skrivit att social misär och den nedskärningspolitik som flera svenska regeringar på rad ägnat sig åt har lett till att gangstergängens verksamhet och rekrytering underlättats. Jag har också berört det faktum att det finns många kopplingar mellan högerextremism och gangstergäng. En högerextremism som också gynnas av den privatiserings- och nedskärningspolitik som den nuvarande regeringen och tidigare regeringar fört.

En gammal artikelserie i DN understryker kopplingen gangstergäng-högerextremister, Ligorna har kopplat greppet om Sverige, Polisen i Värmland pressad när nazister blir mc-brottslingar, Gänget har begått 114 grova brott, Jonas familj blev offer för Bandidos, Sex poliser ska hålla koll på Hells Angels och Bandidos, Polisen halkar efter i jakten på gängen, Danmark har klarat hotet från mc-gängen

Högerextremister och gangstergäng bekämpas på samma sätt. Med ekonomisk rättvisa, med ökad social välfärd istället för nedskärningar. Detta understryks av att det mesta tyder på att den förort i Göteborg som har en fungerande fritidsverksamhet för ungdomar, den förort där det finns ett bättre socialt arbete och mer levande föreningsliv. Den stadsdelen verkar ha en lägre rekrytering till gängen. Inte så att de inte finns. Men deras närvaro är mindre påtaglig. Stadsdelen jag pratar om är Hammarkullen. Jag vill understryka att det är mer en känsla jag har, utifrån de kunskaper om Göteborgs förorter jag besitter, än verkliga hårdfakta. Men jag misstänker i alla fall att det är så och hoppas att det inom kort kan bekräftas.

Borgarmedia: GP1, GP2, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,