Gangstergängen och bankerna

Det har nu visat sig att gangstergängens verksamhet i Göteborg sträcker sig ända in i bankvärlden. Ett par bankanställda (SEB) har gripits för att de medverkat till att tvätta svarta pengar och till att förvarar svarta pengar i bankfack. Minst en av de gripna personerna i den senaste gangsterrelaterade knarkaffären i Göteborg har anknytning till det kriminella nätverket OG (Original Gangsters).

Samtidigt har OG-ledaren Denho Acar åtalas för urkundsförfalskning i hemlandet Turkiet. Åtalet gäller ett falskt svenskt pass som han använt för att ta sig in i landet. I samband med utredningen har också framkommit att OG-ledaren redan i maj avslutade sin värnpliktstjänstgöring i Turkiet och sedan dess har vistats huvudsakligen i den populära turistorten Marmaris. Denho Acar är internationellt efterlyst för anstiftan till mordbrand i Göteborg och kan endast vistas i hemlandet Turkiet då landet inte har utlämningsavtal med EU. (från svenskmaffia.se)

Borgarmedia: GP, AB, VF
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,