Kungen och Hammarkullen

I sitt jultal tog kungen upp det positiva exemplet från Hammarkullen. Där man genom satsningar från samhällets sida på en välfungerande fritidsgård kunnat skapa en positiv utveckling. En utveckling där rekrytering till gangstergäng minskar.

I Hammarkullen har man med en politik rakt motsatt alliansens och socialdemokraternas tro på privatiseringar skapar nåt bra. Man har genom bland annat Mixgården skapat en positiv trend och en tro på framtiden som inte kan skapas genom nedskärningar, bestraffningar av fattiga och privatiseringar. För att citera kungen:

– Ungdomarna i Hammarkullen, Rosengård, Tensta och många andra samhällen, hjälper oss att hålla hoppet om en bättre morgondag levande.

Det vore bra om landets kommunpolitiker och förstås även andra politiker kunde se på exemplet Hammarkullen och Mixgården. Så att de inser att satsningar från samhället kan ge bra resultat. Men att nedskärningar, privatiseringar och en politik som omfördelar från fattiga till rika inte gör det.

Borgarmedia: AB, DN, SVD1, SR
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements