Fördomar om svenska män

Svenska män har fobi gentemot feminism skriver Inti Chavez Perez på SVD Brännpunkt. Min uppfattning är att det tyder det på att hon har fördomar om svenska män.

Per Ström och hans likar är verkligen inte några typiska representanter för svenska män. De är snarare typiska representanter för människor för extremt gammaldags, konservativa och reaktionära uppfattningar om det mesta (men inte allt), inklusive Jämställdhet.

Att ta de männen som utgångspunkt för ett generaliserande påstående kring svenska män är faktiskt rena förolämpningen mot de flesta av oss. De flesta män anser också att ”vi behöver en annan fördelning av makt och pengar än den vi har idag om vi vill leva i ett jämställt samhälle.” Att vi lever i ett ojämställt samhälle. Osv.

Inti Chavez Perez fördomsfulla uppfattning om män bidrar inte till att förståelsen för jämställdhet ökar. Kanske snarare tvärtom. Fördomar kan inte bekämpas med andra fördomar.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN, AB
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • Jo, visst blev det ett självmål.
  Inte bara map fördomar om svenska män.
  Hennes skönmålning av feminismen vittnar om att borde lämna sitt feministkafé då och då.

 • Bengts Moa

  Inti är väl ändå en man.

 • Anders_S

  Är Inti är en man? Ingen jävla aning om det faktiskt. För mig låter namnet feminint. Och jag har ju ingen aning om vem det är. Men det förändrar ju inte mitt resonemang på nåt sätt. Artikeln är fördomsfull.

 • Elin

  Ja han är en man ja… herregud har ni inte koll på vem ni skriver om ens? hehe
  Han stod ju bakom tidningen matcho.
  Varför kan inte män slappna av kring feminister. Så fort någon säger ordet feminist så blir ni män hysteriska. Seriöst… skärp er.
  Och om han skriver i sin artikel om att män har fobi emot jämställdhet så kanske han skrivet det för att det är hans uppfattning, eller hur, etyder väl inte att alla män och kvinnor ser det så. Precis som vilket annat ämne som helst.
  Han kanske ser det på det sättet.
  Och då menar han som vanligt inte alla män. Jag förstår inte att män alltid tar åt sig vad man än säger. Vi snackar strukturer inte individer. GUD när ska ni fatta detta.
  Ett mönster visar kanske på enligt honom att män generellt är rädda för förnyelse till större del än kvinnor. Och att män också ser sig om sin egen rygg till största delen.

  Men jag som kvinna tycker faktiskt inte att det är konstigt att ni män inte ser förtrycket av en orsak. NI ÄR MÄN…
  Och det finns få män som faktiskt förstår sig på orättvisan som pågått i tusen år emot kvinnor och det är tex Inti Chavez och tacka gudarna för att det finns män som han.