Bra att flyktingmottagandet blivit bättre

Att andelen flyktingar som får asyl i första instans har ökat tyder på att det svenska flyktingmottagandet har blivit bättre. Kvaliteten och säkerheten för flyktingarna har förmodligen också ökat. Förmodligen är dett ett resultat av de lagändringar som den svenska flyktingvänliga opinionen drev igenom genom de framgångsrika kampanjerna år 2005.

De överväldigande antalet av alla som kommer har ju allvarliga och reella bekymmer de flyr från och därför är det riktigt att en större andel får stanna. Som krig och förföljelse, delvis orsakat av USA och deras ockupationer, delvis orsakat av religiös fundamentalism, idag ofta islamistisk reaktionär högerfundamentalism. Något som faktisk underblåses av den politik USA har i Mellanöstern. Den politik som i sin tur leds av kristna fundamentalister.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 svar på “Bra att flyktingmottagandet blivit bättre”

  1. Trevligt att se någon annan som har vettiga åsikter i frågan och inte endast dessa tre-fyra Sverigedemokrater som med olika namn (men ofta samma IP-adress) brukar försöka sprida sin dynga 🙂

  2. Jag har också alltid undrat över SD-anhängares begränsade tillgång till datorer eftersom så många olika personer skriver inläggen från samma dator….

    Vid ett tillfälle fick jag i snabb följd en hel drös intetsägande kommentarer med förklenande uttalanden om min begåvning när jag länkade en kritisk kommentar till en artikel om SD. Den gångna helgen har jag även fått ett flertal inlägg angående en krönika på politikerbloggen. Dock inte riktigt samma anstormning som vid tidigare tillfällen.

  3. Det där är ett problem och anledningen till att så många vänsterbloggar modererar. Annars fylls våra bloggar med den typen av kommentarer.

Kommentarer är stängda.