Skönt att nya kvastar sopar?

Det är möjligt att det är skönt för reaktionära ledarskribenter på reaktionära svenska propagandaorgan för makten. Det är möjligt att det är skönt för de mycket rika som tjänat mest på den borgerliga alliansregeringen. Det är också möjligt att det är skönt för den del av den svenska eliten som inte återfinns i det socialdemokratiska partiet och dess sidoorganisationer, dvs det är kanske skönt för den del av eliten som återfinns kring Svenskt Näringsliv och Timbro.

Men det kanske inte är lika skönt för de människor, sjuka, fattiga och arbetslösa som fått betala. De människor som får sin vård försämrad. De människor som får allt svårare att klara sig. För dem är det nog inte lika skönt med ”nya kvastar som sopar”. Det är också därför som opinionen för borgarpartierna är så dålig. Så dålig att valoraklet Sören Holmberg redan nu säger att borgaralliansen inte kan vinna nästa val.

För mig är emellertid maktskiftet från socialdemokraterna till alliansen inget egentligt maktskifte. Det är bara en del av eliten som tagit över från en annan del av eliten. Bägge grupperna vill bevara kapitalismen. Bägge formationerna vill privatisera mer, vill försämra för vanligt folk och i praktiken gynna de rika. Socialdemokraterna övergav, som jag ser det, arbetarna för länge sen. Vanligt folk har idag bara ett val mellan pest och kolera. För att det ska kunna bli annorlunda måste en bred ny vänster skapas i Sverige.

Intressant?
Borgramedia: DN,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

2 svar på “Skönt att nya kvastar sopar?”

  1. Den numera måttligt ”oberoende” moderatblaskan SVD bär sig förnärmat åt som en försmådd 1800-tals jungfru på ledarsidan och klandrar andra för mer eller mindre hemska förtalskampanjer mot alliansen. Den journalistiska impotensen är nog bara tillfällig.

    Vi vet ju vad SVD skrev på ledarplats i samband med famösa pingstpastor Åke Green-målet. Då var det ingen måtta på hur yttrandefriheten och ”viktig samhällsdebatt” inskränktes av det juridiska ifrågasåttandet av bizarra religiösa tolkningar som att homosexuella människor är orsaken till HIV, våldtar djur och hotar världsfreden. Inte heller så noga med att granska källorna och ifrågasätta det som där ”uttolkades” heligt via ett rungande amen på slutet.

    Surt sa räven när nu alliansen sjunker som en sten i valundersökningarna..

  2. Jo, nog verkar det som om makten sedan valet mest fått andra springpojkar, om än något mer energiska och lite mer servila sådana.

Kommentarer är stängda.