Det är väl klart att han ska dömas för mord

Om dödandet av 15-åringen har gått till på det sätt som tidningarna uppger tycker jag faktiskt det är uppenbart att mannen måste dömas för mord. Hans handlande är långt utöver vad som kan kallas nödvärn. Om den unge killen satt på knä var det en avrättning i rena gangsterstilen. Nåt sånt kan faktiskt inte kallas nödvärn. Ett skott, skadad kile. Okej, det kan jag köpa. Men inte flera skott på kroppsnära avstånd. Då handlar det inte om panik eller stress. Det handlar om nåt annat.

Jag tycker dock också att det är rätt att utreda om den överlevande pojken gjort sig skyldig till brott. Något som jag i alla fall anser att han gjort. I så fall hemfridsbrott och olaga hot. Vi får väl se vad utredningen kommer fram till.

Däremot är jag bestämd motståndare till de tankegångar om ett mer amerikanskt system som framförs i en debattartikel i SVD. Sådant kommer bara att leda till ett våldsammare samhälle med fler dödade och mördade, fler allvarligt skadade och lemlästade. Precis som i så många andra sammanhang ser jag inte USA som ett föredöme utan som motsatsen, ett skräckexempel. Ett amerikanskt system betyder också fler vapen i omlopp. Fler vapen betyder fler mördade, oavsett om de som har dem har licens eller om det rör sig om illegalt vapeninnehav.

Vänstermedia: Dagens Arena,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, DN3
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Strutsman

  Det må så vara att en stärkt rätt till nödvärn skulle leda till fler dödade och skadade. Men det handlar ju om människor som förtjänar det, så vad är problemet?

  Att människor döms till fängelse om de mördar leder till ökat frihetsberövande i vårt samhälle. Men det betyder inte att det är fel.

 • Alexander

  /* Borttagen del av inlägget, olämpligt personangrepp*/ #AS Ingen förtjänar att bli bragd om livet men jag anser att pappan som avlossade skottet omöjligt borde dömas. Han borde frikännas helt med hänsyn till att han attackerades i hemmet, hans son förmodligen svävade i livsfara och hela familjen varit under otroligt hård press från förövarna i åratal. Den överlevande 17-åringen borde straffas hårt för sin kriminalitet och föräldrarna samt polisen på orten borde dras med i fallet pga. otrolig försummelse.

 • Anders_S

  Jo, jag tycker att fler dödade är fel. Ingen förtjänar att dö av något annat än hög ålder. Inte jobbiga 15-åringar, inte nazister, inte puckade stalinister, inte gangsters, inte våldtäktsmän, inte psykopater. Inte någon, inte någon förtjänar att dö av annat än hög ålder.

 • Det rimliga i Rödebyfallet är att polis, socialtjänst och övriga överlevande ungdomar ställs inför rätta. Det är inte acceptabelt att först betala näst intill 100%-iga skatter och sedan trackaseras år ut och är in, riskera sin familjs liv varje dag samtidigt som skattemedlen används till att försörja handlingsförlamade våldsromantiker inom polis och socialtjänst. Det är tjänstefel som begåtts och det minsta man kan begära är avsked, men de borde sättas i fängelse och få böta. /* Av rena hygglighetsskäl tog jag med detta inlägg trots att det inehöll en avslutningsmening som var off-topic. Den har jag tagit bort*/ #AS

 • Svenne

  Hurru Svensson, Visste du att Stockholm har minst ett mord i veckan relaterat till våld och gänguppgörelser. mer än 50 per år. New York med förorter har mindre än 500, men 16 ggr fler invånare än sthlm.

  Du kör den vanliga anti-amerikanske trumpeten utan att veta vad du snackar om. Jämför gärna 2 minister mord, avrättningarna på stureplan, richardo, mordbranden i Gtb etc X 25. Sverige ligger knappast bra till i jämförelse med USA.

  So long baby!

 • Anders_S

  Svenne: Dina siffror är rena påhittet. Nåt du fått från ditt eget huvud.

  Antalet mord i hela Sverige förra året var 90 stycken enligt BRÅ. Statistiken visar dock över 200, men statistiken i Sverige visar anmälda brott. Flertalet anmälda mord är alltså inte mord i verkligheten. Läs min serie om brottsutvecklingen i Sverige för en mer genomgripande analys:
  http://www.zaramis.nu/blog/2007/03/30/okar-valdet-i-samhallet/

  Inte heller duger dina amerikanska siffror. Statistiken för USA som jag tagit del av genom tiderna handlar om uppklarade brott. Dvs det du eventuellt jämför är antalet uppklarade mord i staden New York (jag antar här att du med förorter menar Bronx, Queens och Brooklyn, det blir 8 miljoner invånare i det området) med antalet anmälda mord i Stockholm. Det är naturligtvis helt vansinnigt att göra så.

  I verkligheten är det så att Baltimore (som är mindre än Göteborg) har fler mord än Stockholm. Att Jersey City har en brottslighet som är skyhögt över den i någon svensk stad.

 • Nej,ingen förtjänar att dö på det viset,men även den frommaste människa kan förvandlas till en tiger om han trakasseras år ut och år in.Varför ingrep inte samhället i tid när det var känt vad som pågick?Vi är alla bara människor även om mannen de facto enligt påståenden nu använde övervåld så får man nog ha i åtanke alla trakasserier han och familjen utsatts för och att ingen lyssnade på honom.Det var ju bara ”pojkstreck”.Få saker är starkare än människors vilja att försvara familjen,det är synd bara att samhället låter det gå så här långt genom att ha för stor tolerans för ”pojkstreck”.
  Speciellt om mannen nu lider av en neuropsykiatrisk diagnos,för en människa med det är dessa trakasserier långt värre än för någon som inte har dem.

 • Henrik

  Hur kan man okritiskt tro på den 17-åriga killen när han påstår att 15-åringen stod på knä och bad för sitt liv? 17-åringen var ju drivande i trakasserierna och vill givetvis nu smutskasta pappan så mycket som möjligt. Varför försökte inte 17-åringen själv springa från platsen vid detta tillfälle i så fall? Eller var han själv då redan skjuten med två skott, men trots detta ett lugnt och opartiskt vittne?

 • Anders_S

  Neurotica: Det är klart att samhället misslyckats kaptalt. Men domstolen har en möjlighet att tillgodose alla i just det här ärendet. Han döms för mord. Han befinns ha varit psykiskt sjuk när han mördade, men inte längre. Han släpps och får övervakare/skyddstilsyn. Han fråntas dessutom vapenlicens och vapen.

  Att man har Aspberger (som verkar troligast), ADHD (som tidningarna skrivit) eller nåt annat som diagnos ger inte mer rättigheter eller skyldigheter än andra människor. Så det berättigar varken till lägre straff, mer förståelse eller nåt annat för själva handlingen. Men jag vet att trakasserierna kan få upplevas mycket värre av personer med nån slags diagnos.

 • Det djävligaste av allt är att den här typen av trakasserier får pågå hur länge som helst. Det borde stoppats omgående. Jag skrev lite om det, för långt att återges här ;-). Men man kan undra varför såna här sorgliga mobbningshistorier alltid slutar med att offret får skulden. I det här fallet är det uppenbart att pappan sköt ihjäl en kille, men hur långt gickt det inte innan han tappade koncepterna. Trots allt så var han inte ute och jagade efter mopedisterna, de kom hem till honom mitt i natten för att fortsätta trakasserierna.

  Självklart tycker inte jag att det är OK att ha ihjäl andra människor. Men hur mycket ska man själv behöva stå ut med? Vad skullehan ha gjort i stället?

 • Danne

  Det var rätt att skjuta dom. Kommer ett gäng till mitt hem mitt i natten för att ”prata” med knölpåkar så kommer jag att använda dödligt våld. Dom har inte där att göra. Allt ansvar är deras.

 • Christian

  Om man tycker att mannen ska dömmas för mord undrar jag vad man tycker att han skulle gjort istället för att värja sin familjs liv? Ta nu med i beräkningarna den obehört pressade situation han var i. Det verkade ju inte direkt vara läge att gå ut och resonera med gänget. Vist han kunde skjuta varningskott i luften etc. men hadde det hjälp, eller bara försvårat situationen denna eller nästa gång? Och om man tycker att han ska dömmas, har han inte redan fått sitt straff?

 • Anders_S

  Som jag också skrev. Om han skjutit grabbarna en gång istället för två hade det kanske kunnat vara acceptabelt som nödvärn. Fyra skott har väl krävt omladdning vad jag förstår?

 • Peter

  Ok..vi säger han döms för dråp,vad kan det ge…typ 1-2år max om man är ostraffad sen tidigare.
  I går kunde man läsa om de ”fasandsfulla”straffen som dömdes ut till grabbarna som sparkade ihjäl Ricardo..3år sluten ungdomsvård(när det har nått hovrätten så är dom nere på 6 mån öppen vård)..hua shit va hårt va?…jävla kalle anka straff!

 • Eddie

  Frikänn pappan omedelbart! Den typen av övergrepp som den familjen har fått utstå ,utan hjälp av polis/rättsapparaten,är straff nog!

 • Fredde

  Tycker helt klart det känns helt orimligt om pappan ska behöva betala skadestånd till ligisterna och deras slappa föräldrar som låtit detta pågå. Det vore verkligen ett hån.

  Pappans straff är svårbedömt. Mina sympatier finns absolut med honom. Samtidigt som man aldrig får acceptera övervåld med dödlig utgång. Det kan leda till ett farligt samhälle.

  Polisen och socialen och till och med föräldrarna till ligisterna i Rödeby borde på nåt sätt straffas. Det är deras svek som lett fram till tragedin. Deras svek som gör att en 50-årig pappa nu står åtalad för mord. Ett mord som aldrig behövt ske om de gjort sitt jobb. Eller om föräldrarna uppfostrat sina barn.

 • Inge_B

  Jovisst, 4 skott kan kanske anses mer än ‘normalt’ nödvärn, men hur kan någon (t.ex. rättsexperterna) förvänta sig att pappan skulle ha varit i ett sådant mentalt tillstånd att han kallt kunde resonera ”OK, jag skjuter en gång, sen får vi se hur det går”?!? Säkerligen tappade han helt besinningen efter all mental tortyr familjen utsatts för, och fortsatte i ett panikartat tillstånd att skjuta, utan kontroll över sig själv just då. Jag har som många andra blandade känslor över detta fall, men att han till slut skulle dömas för mord, det vore ett fruktansvärt rättsövergrepp om det sker. Personligen tycker jag han redan lidit nog av något som han själv inte skapat, och borde frias. Jag tror ändå inte att dödandet av ‘inkräktare i egna hem’ skulle öka i Sverige om han frias.

 • Pingback: Hetaste diskussionerna bland bloggar idag: Clinton, bröst och mord. | Bloggtidningen()

 • Thomas

  ”Ett skott, skadad kile. Okej, det kan jag köpa. Men inte flera skott på kroppsnära avstånd. Då handlar det inte om panik eller stress. Det handlar om nåt annat.”

  Och hur vet du det? En panikreaktion kan vara åtskilliga minuter. Det är groteskt om han döms för mord.

  ”Om den unge killen satt på knä var det en avrättning i rena gangsterstilen.”

  Vilka är det som betett sig som gangsters i det här fallet!!!!!

  Nej, om man trakaserar en förståndshandikappad person är man inte en människa utan en hög med skit. Och skit slänger man.

 • Jens

  Vad skulle denne man egentligen ha gjort? Rättsvårdande myndigheter hade ju tidigare visat att man inte kunde skydda honom och hans familj. Det är inte alls orimligt att han vid tillfället fruktade för sin och sin familjs liv. Att i det läget tala om att han borde ha gjort si eller så istället är för mycket att begära.

  De som bör ställas till ansvar i det här fallet är berörda delar av rättsväsendet och övriga myndigheter som inte klarat av att fullgöra sin uppgift att skydda en medborgare i behov av deras skydd.

 • Giles

  Jag förstår faktiskt inte hur vuxna människor kan försvara att unga grabbar skjuts ihjäl oavsett vad fan de gjort. Klå upp dem, visst, men döda? Helvete, ta ert förnuft till fånga.

  Så vitt jag vet så befann sig inte fadern i livsfara och då kan man faktiskt inte rättfärdiga ett dödande av en annan människa.

 • Erik F

  Anders_S: Du hävdar envist att våldsbrottsligheten =INTE= ökar, och det är ju sant när det gäller dödligt våld, men inte våld i allmänhet. Det gatuvåld vi läser allt mer om, ökar faktiskt och har så gjort under en längre tid. Och ökar gatuvåldet så kommer vi säkerligen få se fler som (avsiktligt eller oavsiktligt) blir dödade i dessa strider.

  Citat från en av de BRÅ-artiklar du länkar till:
  ”Som exempel på en ökning i statistiken som sannolikt rör sig om en faktiskt ökning kan nämnas misshandel utomhus mellan personer som inte är bekanta med varandra. Huvudorsaken till denna våldsökning är sannolikt den ökande alkoholkonsumtionen.”

  http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=4&module_instance=15

 • ”…. inte flera skott på kroppsnära avstånd. Då handlar det inte om panik eller stress. Det handlar om nåt annat”

  Hade det varit en normal person i samma situation, hade det kunnat handla om något annat. Nu har den mordåtalade både Autism(Aspberger), ADHD och Tourette, vilket förmodligen gör att han inte har samma reaktionsmönster som ”normala” personer. De blir stressade o blockerade på helt andra sätt än vad vi kan föreställa oss.

 • Christoffer

  Imponerande hur man kan försvara det 50-åringen gjort. Förståelse är en sak, acceptans en annan.

  Sen går ju det vanliga drevet mot ex. socialtjänsten. Pinsamt. Självklart tydligt att samhällets insatser inte räckt till, men det är förbannat lätt att vara efterklok. Något Svensson givetvis alltid är.

 • Annelie Wollenius

  Mina åsikter finns redan delvis i tidigare inlägg men kanske är det viktigt att visa stöd till Rödebyfamiljen många gånger. Jag förstår att domstolen har ett mycket svårt arbete framför sig. Jag vill absolut inte att man ”i nödvärn” ska tillåtas göra vad som helst MEN jag har ändå en fråga: Kommer polisen, föräldrar och socialen att ställas till svars för det tragiska slutet där deras agerande, eller brist på agerande, har tillåtit att ungdomarna utvecklats till brottslingar?
  Familjen hade flera gånger bett polisen om hjälp och en av pojkarna var dömd till skyddstillsyn! Vadå skyddstillsyn? Vem var ansvarig för den? I ett så litet samhälle måste många ha känt till trakasserierna, ändå tillåts denna pojke vara ute med mopedgänget!
  Hur långt sträcker sig myndigheters och föräldrars ansvar? Den frågan skulle jag verkligen vilja ha prövad av vår Högsta Domstol!
  Till sist vill jag uppmana alla att läsa Per Bauhns artikel i SvD 9/1. Tack för den!

 • Lena

  Jag har tidigare levt med en man som misshandlade och hotade mig. När jag avslutade förhållandet så hotade han min familj och förföljde mig i några månader innan han tog livet av sig själv. Jag kontaktade polisen som på ett mycket vänligt sätt informerade mig om deras situation, de kan inte göra någonting innan han gör någonting allvarligt. Visst, han kunde få böter och kanske skyddstillsyn men mest skulle det nog bara reta honom. Polisen led verkligen medan han rådde mig att bara ligga lågt om jag verkligen var rädd för den här mannen.

  Visst kan man ifrågasätta lagar som ser denna typ av trakasserier som ringa brott, men det är den verklighet som polisen verkar i och många av dem gör så gott de kan.

  Poängen med min historia är att jag många gånger fantiserade om vad jag skulle göra om den här mannen attackerade mig, och jag lyckades döda honom. Min största rädsla var att jag skulle undkomma genom att skada honom, för att sedan leva i fullständig skräck medan jag väntade på hans hämnd. Jag skulle hellre hamna i fängelse vilken dag som helst.

  Kanske en förklaring till varför han laddade om, jag tror att han ville döda dem. Jag tror att han ville att det skulle ta slut och inte bara eskalera. Jag tror helt enkelt att han inte orkade vända andra kinden till och vänta på slaget längre.

 • Pappan i familjen har förmodligen inte gjort allt ”rätt” men jag kan inte med gott samvete säga att han har gjort ”fel” heller.

 • Masseman3

  Varför ska han dömas för mord när han inte har mördat.

  Han har ju bara försvarat sig och sin familj. Förvisso med gravt övervald, men ända bara försvarat sig. Skulle tippa att han far nagot ar villkorlig.

  Skitungarnas föräldrar borde fa betala skadestand till 50-aringens familj, för aren av trakasserier …

 • Arthur

  Ser i aviserna att Säkerhetspoliden skall sättas in för att utreda vem som varit hotfull mot undomarna och rättens ledamöter. Det betyder väl att Säkerhetspolisens kommer att sättas in mot hela svenska folket som inte har vett att förstå och acceptera hur samhället är uppbyggt.

 • Sven Sjönvall

  Det saknas folk på de anklagades bänk.
  Polis
  Föräldrar
  Socialen
  Den
  åklagade ska inte dömas för mord dock dömas för att han var så aningslös att han trodde på det Svenska samhällets förmåga att skydda sina medborgare.

 • Tragisk händelse bedrövligt att det ska behöva hända i sverige.ungomarna ska helt klart åtalas för hot mm
  dax att samhället säger ifrån.
  föräldrarna till pojkarna ska åtalas också för att det är dom som har ansvar för ungarna.jag har själv blivit mobbad och haft ett helvete man får leva med smärtan hela livet.han som sköt ska självklart få ett straff. jag tycker dock att omstänigheterna gör att han ska få syk hjälp och vilkorligt med fotboja han får leva ju även leva med att han dödat en människa även hans familj bör få hjälp då dom tagit skada av hoten mm
  frågan är också vad har polisen ,skolan ,samhället gjort för att stoppa hoten??? kanske dax att åtala polisen för känstefel om det finns en anmälan om hot?hoppas verkligen inte att det blir ett jätte långt fängelse straff för han som sköt och att ungdommarna och andra som är inblandade går fri för det sänder fel budskap till ungdommar i sverige.
  VI MÅSTE STOPPA UNGDOMMARS VÅLDS BETENDE.
  ungdomar måste få info om vad som accepteras i samhället
  och straff när dom begår brott.det räcker inte med ett fy..
  för då fortsätter det bara.
  om jag får gissa vad som händer i detta fall så tror jag att han som sköt åker dit för mord och sen får vi en massa onödiga vapen förbud och alla andra går fri..
  hoppas jag har fel. för jag vet att majoriteten i sverige vill att alla inblandade ska straffas så att folk förtsår att hot, mobbing mm inte accepteras i samhället.
  om det blir straff för alla inblandade så får vi ju fram ett budskap som är sunt.jag ser som att han som sköt är ett offer pga dom inblandade inte fått ungdomarna att sluta hota..vem faan skulle inte flippa ur om man blir hotad och mobbat mm i flera år. frågan är ju vad gjorde polisen,tånåringarnas föräldrar,skolan åt hoten?
  åtala dom först… sen han som sköt.den som inte blivit utsatt för hot ,mobbing mm för står inte hur dåligt man mår av att bli det sp om ingen hjälper en att få stop på det. man står ensamm mot hela välden känns det som, till slut så orkar man inte längre.. och försöker ta själv mord eller så slår man tillbax i ren desperation oftas börjar man dricka och ta tabletter för att döva smärtan när man blir hotad mobbad mm.
  Mvh Jesse

 • Jon

  Polisen, ungdomsgänget och socialen, när ställs de inför rätta? Någon som vet?

 • Sven Sjönvall

  Rubriken i denna debatt är felformulerad.

  VÅLLANDE TILL ANNANS DÖD.

  är rätt rubrik.
  På den anklagades bänk:
  Föräldrar
  POLISEN
  Socialen.

  Om den nu mordåtalade ska dömas så skulle det vara för att han misstog sig på samhällets förmåga att skydda sina medborgare.
  Var finns regionpolischefen och polisfacket i denna debatt ?

 • Jag tycker att man måste kunna få försvara sig i en livshotande situation. Jag tror att om man kommer hem till någon och dödshotar en person och hans/hennes barn. Och närmar sig denne beväpnad med tillhyggen på ett hotfullt sätt. En hel grupp med personer.

  Jag tror att då blir alla människor livrädda. Jag tycker helt enkelt att det är kriminellt att utsätta någon för detta. Jag tror inte heller att det är särskilt lätt att bedöma exakt hur mycket man måste försvara sig för att gruppen ska sluta attackera.

  Därför tycker jag inte att pappans agerande verkar kriminellt. Om nu medias rapportering stämmer.

 • Sven Sjönvall

  Här sitter vi bekvämt tillbakalutande vid våra datorer.
  Tyckande utifrån vår livserfarenhet,
  utan att befunnit sig i handlingens centrum utropande
  DET ÄR VÄL KLART HAN SKA DÖMMAS FÖR MORD formulerat utan frågetecken men väl med ett VÄL.
  Menar skribenten att han brottas med en viss osäkerhet ?
  Denna rubrik har berört mig lika illa var gång den passerat.
  Min absoluta uppfattning är att denna tragiska händelse bottnar i första hand om myndigheters och föräldrars oförmåga och brist på engagemang parat med avsaknad av empati.
  Nu ger den Sociala myndigheten en presskonferans medio febr.
  Polisen gör i vanlig ordning en intern utredning påkallad av myndighet.
  En rättegång utan dessa på den anklagades bänk anser jag inte vara en rätt gång utan närmast att betrakta som ett
  sned språng som skulle innebära att den anklagade än
  en gång blir sviken och besviken av de som en gång skulle vara till hjälp och stöd i nöd.
  Döm den anklagade till vård.
  Myndigheterna pröva om de är Vållande till annans död.

 • Anders_S

  Sven: Allt är naturligtvis tragiskt. Men det är mord. Därom hyser jag inget tvivel. Han sköt två skott vardera mot pojkarna. Det kräver vad jag förstår omladdning.

  Men han var också pressad efter långvariga trakasserier. Jag har skrivit en mängd inlägg om Rödeby och berört en mängd olika infallsvinklar. Läs inläggen.

 • Sven Sjönvall

  Anders

  Har läst dina inlägg återigen.
  Det som först sitter på näthinnan är rubriken:
  Det är klart att han ska dömmas för mord.
  Du berör mindre myndigheternas ansvar.

  När det sker en arbetsplatsolycka med dödlig utgång görs en utredning som inte allt för sällan leder till fällande dom
  ”Ansvarig för annans död” Då har den ansvarige inte levt upp till lagens krav och därmed åsidosatt en säker arbetsmiljö.
  Polisen och sociala myndigheter har så vitt jag kan bedömma inte förmått ge den anklagades och hans familj den hjälp de kunde begära.

  Till sist ”endast äldre förtjänar att dö”

  Det är möjligt att jag förtjänar att dö nu när jag närmar mig 70.
  Detta är inte annat än en kommentar och förundran över en formulering. Skulle min kommentar anses stötande acepterar jag om meningen stryks utan att kalla det censur.

 • Anders_S

  Sven: Polisiär inkompetens var det första inlägget jag skrev. Ett annat heter Polisen och Rödebymordet och handlar om myndigheternas ansvar. Ytterligare ett är inlägget det finns en positiv väg vidare där jag argumenterar för hur man kan lösa det hela på ett för alla hyfsat bra sätt.

  Av ålder ska vi alla dö. Det är väl självklart att vi endast förtjänar att dö när vi är gamla. Då har vi ju levt ett helt liv.

 • Sven Sjönvall

  Anders
  Då är vi överens och ser vi fram mot att Polisen och Sociala myndigheter straffprövas som eventuellt vållande till annans död och eller tjänstefel.
  Lider såväl med drabbade grabbar som tillsammans med den nu åtalade som inte blev uppmärksammade i tid.
  Av vilka ??????????????

 • Pingback: Riktigt med fortsatt häktning | Svensson()

 • Sven Sjönvall

  Svensson

  Noterar din genorositet mot den häktade.

  Polis och sociala myndigheter har utrett sig själva och anser sig ej ha gjort något fel.

  Detta är varken mer eller mindre ett rättshaveri.
  Domstolen borde självklart bedömma detta under
  ”Vållande till annans död”

  Om inte signalerar samhället: Om du trakaseras och eller hotas får du klara ut det själv.

  Den åtalade mannen borde ringt polisen och sagt att nu har jag skjutit en av angriparna(dock utan att lossa skott)
  Då om inte förr kommer polisen du får ett straff, som du kan värdera om det är värt att ta.

 • Ingvar

  Citat: ”Polis och sociala myndigheter har utrett sig själva och anser sig ej ha gjort något fel”.

  Ja, det är ju skrattretande om man kan skratta i denna affären.
  Nu går 51-åringen fri och det tycker jag är ok. Det som inte är ok är att socialen och polisen går fria. De skulle utredas av andra instanser och avsättas från sina tjänster.
  Tycker jag!

 • Pingback: En klok dom | Svensson()