Har de verkligen klantat till det igen?

Överklassgrabbarna med högerextremistiska tendenser och fotbollshuliganfasoner har eventuellt inte lärt sig nånting av sin tidigare dödsmisshandel av Riccardo Campogiani, eller av de rättsliga följderna av denna. Rättsliga påföljder som jag tycker var korrekta. Av bland annat den anledningen att sluten ungdomsvård är effektivare än fängelse och hårdare tag när det gäller att förhindra återfall i brott.

Eller är det en av de aktuella killarnas advokater säger, att det är de två dömda som utsatts för övergrepp och angripits. Det kan man inte utesluta som jag ser det. Det verkar finnas mycket uppdämt hat och upprörda känlsor blan de lite ”finare” människorna i Stockholms innerstad.

Sanningen kommer väl fram så småningom och låt oss vänta med att döma tills dess.

Borgarmedia: AB1, AB2
Andra bloggar om: , , , , , , ,
————————————————————————-
Uppsnappat och läsvärt i bloggosfären: Jinge om islamofobi, Björnbrum om aktiemarknaden, Ali Esbati ägnar sig åt språkövningar och Ett hjärta rött åt kultur och människovärde.

Advertisements
 • Egentligen – oavsett vad som utspelade sig i natt – så kan man ju undra hur dum man får vara. Med kännedom just om de spänningar som finns, det faktum att dom nyss meddelats – vad f-n har de på stan att göra?

 • Anders_S

  Ja, faktiskt. Deras föräldrar borde sett till att de höll sig hemma om de inte hade vett på det själva. Det är nästan så man misstänker lite frånvarande föräldrar här.

 • Anne Nym

  Dom rättsliga påföljderna var korrekta?
  För att sluten ungdomsvård är effektivare än fängelse?
  För att det förhindrar återfall?
  Var får du allt ifrån?

 • Anders_S

  Anne: Om du bemödat dig med att läsa de länkade artiklarna kanske du hade förstått varför jag tycker så. Om du gjort det så kanske du ändå inte håller med. Men man måste ju inte tycka lika.

 • Vigge Boll

  Sluten ungdomsvård är effektivare än fängelse, Anne Nym. Visa gärna på motsatsen.

  Dessutom dömer man inte barn till fängelse i sverige eftersom vi är ett land som följer internationella lagar och bestämmelser. Hört talat om FN;s barnkonvention någon gång?

 • suzan

  Pratar du om Barnkonvention Vigge Boll?? Hade inte Riccardo Campogiani rätt att leva enlig barnkonvention då? Du är bara löjligt som tycker så. Om inte ungdomarna kan stängas in i fängelse då borde föräldrarna avtjäna straffet!!

 • Anders_S

  Suzan: barnkonventionen gäller knappast individers agerande.

  Och det är då för väl att man inte kan straffas för något som nån annan gjort. Vare sig det är föräldrar, barn, syskon eller vänner.

 • Lås in idioterna i väntan på att de ska avtjäna sitt så kallade ”straff”. Då kan de ställa till det vare sig för sig själva eller andra.
  Så kan de ha Leif Silbersky som sällskap under tiden. Han tycker ju det är schyssta killar.

 • Åke

  Det gick bara 2 dar så var dessa våldsverkare till heterokillar ute och sparkade och slog igen- antagligen för att återupprätta sin s.k heliga ”street Cred..

  Har dessa kåta hormonsprutor till manliga våldsverkare nån far eller mor? I så fall, var gömmer dom sig nu?

  Här är det föräldrarna som borde skämmas ögonen ur sig- speciellt pappan. Den här grova respektlösheten mot andra människors liv och värde är inte medfödd – det är inlärt hemmifrån sen barnsben – mest troligt från pappan.

 • Jag tänker också precis så – var fan tog föräldrarna vägen? Aldrig i livet att man skulle släppa ut några ungar överhuvudtaget udner dessa omständigheter.

  Det är helt otroligt att de hamnar i bråk direkt efter att deblivit utsläppta, nu vet man väl aldrig riktigt vad som är vad som vanligt. Men ute på stan och tuppa sig skulle de väl ändå inte vara.

 • master

  Man kan inte låta bli att fundera över om det ligger nånting i det Jerzy Sarnecki sa till DN:

  ”Om man vill vara elak kan man fråga sig hur resonemanget gått om det gällt två unga killar från Rinkeby. Att de här ungdomarna kommer från goda förhållanden verkar ha spelat in.”

 • Christoffer

  Hur kan man säga att det är rätt att släppa ut dessa våldyrkare.

  Jag vågar ju knappt gå ut på stan längre eftersom om dessa grabbar kommer upp till mig så får jag inte röra dom, men dom får spöa skiten ur mig. Bara för att jag är 3 år äldre.

  Inte för att jag någonsin skulle få för mig att ens putta på någon.

 • Bra kommentarer ! Är glad att den här sidan finns…
  Annars skulle man ju bli mörkrädd!