Glädjande siffror

Moderaterna backar mer än 5% i den senaste opinionsundersökningen som redovisas i Expressen och är gjord av Demoskop. Det är glädjande. Moderaternas Per Schlingmann drar dock slutsatsen att det beror på att man inte äganr sig tillräckligt mycket åt smutskasnig av Mona Sahlin. Det kanske känns bättre att säga så än att erkänan att det hela handlar om politiken.

Så länge moderaterna och borgarregeringen för en människofientlig politik som dessutom innehåller stormsteg mot George Orwells storebrorsstat så är det väl inte så underligt att folk vänder sig bort från det parti som mer än något annat representerar denna politik, moderaterna. Det går knappast att vända siffrorna med hjälp av personliga påhopp och ett mer amerikaniserat politiskt agerande. Förmodligen skulle det sänka moderaterna ännu mer istället.

För varje vanlig arbetande svensk är det mycket glädjande att moderaterna backar i opinionen.

Borgarmedia: SVD1, AB, SVD2, DN
Andra bloggar om: , , , , , , ,

12 svar på “Glädjande siffror”

 1. Fast Thomas Bodström var väl definitivt inte bättre när det gäller att övervaka medborgarna. Om han skulle komma tillbaks som justitieminister så kan vi nog få se en svensk ”Patriot Act”.

 2. Tror att borgarnas nedgång beror på dessa 3 återkommande saker (som tur är), nämligen 1) de syns inte för väljarna , 2) politiken som förs går i stort sett ut på att öka kapitalet och inte de mänskliga värdena i samhället 3) sammanhållningen efter valen mellan de inblandade partierna ’splittras’, fokus läggs istället på egen intresset (ego).

 3. Schlingmanns kommentar om Mona Sahlin är faktiskt häpnadsväckande rolig. Problemet för honom är alltså inte att hans partis politik är fantastiskt impopulär, utan att man inte har lyckats smutskasta motparten ordentligt. Lite grann som en trollkarl, med andra ord. Vifta lite med vänsterhanden så märker ingen vad högerhanden gör.

 4. Han talar inte om smutskastning, han talar om att få sossarna att ta ställning i olika frågor. Just nu får de massor av sympatier från folk som projicerar på dem en förhoppning om att de skulle vara bättre än de borgerliga. Om S tar ställning (i ”de svåra frågorna”) så måste folk ta ställning till den politik de faktiskt står för, snarare än den som folk hoppas att de kommer att stå för.

  Jag ser S nuvarande stora stöd mer som en yttring av ”jag är inte nöjd med de borgerligas politik” än utav ”jag tycker sossarnas politik är bättre än de borgerligas”. Just nu har ju sossarna knappt någon politik att prata om!

  Det är en sak att protestera ”mot borgarna” när det inte får några konkreta konsekvenser i nuet och en annan att i framtiden rösta på sossarna när det innebär att man röstar för en konkret politik. Att folk inte är nöjda med dagens borgerliga politik betyder inte att de kommer att tycka att sossarnas är bättre när de väl har två alternativ (sossar vs. borgare) att ta ställning till istället för ett (borgare: ja eller nej)…

 5. Men vi kommer snart tillnästa valkampanj och då gissar jag att Mona Sahlin komer att smutskastas så det står härliga till, och hon torde vara ett tacksamt offer för en smutskampanj.

 6. Nåja, förr eller senare måste även sossarna m.fl. tala om vilken politik de vill föra 2010. Först då kan man börja ta mätningarna på allvar.

  Just nu utgår många från att alla deras hjärtefrågor kommer få en väldigt bra lösning hos vänstern och att s, v och mp kommer att vara väldigt överens. Vad ska man säga, vi gillar väl alla drömmens söta värld?

 7. Så länge medierna är styrda av gramscivänstern blir det svårt för Alliansen.
  De är helt beroende av smutskastning tillbaka det är nämligen det som oppositionen lever av för närvarande.
  But när svenskarna börjar TÄNKA och kontrollera sin ekonomi
  blir det andra siffror och då kan Gramscivänstern slänga sig i väggen som man brukar säga.

 8. Kerstin, det är bara att bella in politikerbloggen och läsa vad gamarna där skriver om henne. Fast de verkar hata alla kvinnor. Men Mona blir nog ett extra tacksamt offer för deras utläggningar.

 9. Även om jag håller med dig om att det är obeahgligt med det växande övervakningssamhället tycker jag att det är orättvist tt beskylla Alliansen för det, mer än den rödgröna kartellen. Tyvärr finns det ingen som vågar ta folkets parti i den frågan.

  Dessutom blir det allt mer tydligt att missnöjet mot Alliansen handlar mer om priset på snus och bensin än något annat. Det i sig måste ju ses som en förlust för demokratin, att folk skiter i jobb och annat viktigt (oavsett ståndpunkt i frågan) så länge som snuset är billigt.

Kommentarer är stängda.