Sossarna tar debatten med SD?

Ja, det kan man säga att Marita Ulvskog i Aftonbladet och socialdemokraterna gör. Men på fel sätt. Hela debattartikeln och den nya strategin är inte ny för fem öre. Man snackar om mångkultur och försöker besegra Sverigedemokraterna på deras egna villkor. Det fungerar inte. Man kan inte ta en debatt med Sverigedemokraterna på deras egna villkor och vinna den. Man kan inte bekämpa SD genom att snacka invandring, rasism och mångkultur. Det har man försökt i Danmark, Norge och många andra länder och förlorat.

För att stoppa ett ökat inflytande för de främlingsfientliga Sverigedemokraterna måste man ta upp frågor som befrämjar enhet i arbetarklassen. Frågor som förenar arbetare oavsett ursprung och oavsett hudfärg. Det handlar om att SD måste bekämpas med hjälp av att socioekonomiska frågor sätts främst på dagordningen. Bort från kulturella frågor och in med ekonomiska frågor. Rättvisefrågor är det som måste föras fram för att SD ska kunna bekämpas. För när det gäller sånt är SD arbetsgivarvänliga och arbetarfientliga.

Det är sånt som allas lika rättigheter till en bra sjukvård och skola. Vilket måste innebär att man säger nej till privatiseringar och nedskärningar. Det är sånt som allas rätt till en bra och billig bostad. Dvs bostadsmarknaden måste återregleras och byggandet av hyresrätetr subventioneras. Man måste kämpa för sånt som lika lön för samma arbete. För kortare arbetsid och mindre arbetslöshet. Frågor där alla männsikor i arbetarklassen har samma intressen. Det är endast på detta sätt Sverigedemokraterna kan bekämpas.

Den som tror att SD kan bekämpas genom att säga att de är nazister och rasister begår ett grundläggande fel som i själva verket gynnar det högerexxtrema partiet. Det har misslyckandena i andra länder med Marita Ulvskogs inriktning visat oss.

Så visst tar S debatten med SD. Men det sätt de gör det på innebär att de kommer att förlora den debatten.

Intressant?
Borgarmedia: DN
Bloggat: Jinge, Ett hjärta rött, Helle Klein, Eva-Lenas blogg,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jörgen sällergård

  Ulvskog är pinsam, Sverigedemokrater hetsar definitivt inga Samer.. Ska man uttala sig bör man ha koll

 • Håller helt med dig här. Men hur ska socialdemokraterna kunna ta den r’tt diskussionen med sd. De har ju numer ingen som helst ambition eller tanke på att föra en rättvisepolitik eller en politik som gynnar flertalet. De har ju länge varit inne på idén att om de rikare bara få bli ännu rikare så kommer det att sippra ner lite smulor till dem längst nere på samhällsstegen, dvs alla vi vanliga människor.

 • Man undviker problemen

  Ulvskog unviker att ta tag i de problem som Sd tar upp.
  Och ska man angripa Sd ur ett invandrarfientligt perspektiv så kommer man att förlora. Det har visat sig att Sd har mer politisk mer aktiva invandrare en alla andra riksdagspartier procentuellt. Bla en vice ordförande från Ungern och i skåne har man många från f.d. ex-Jugoslavien som är väldigt aktiva.
  Många andra nationaliteter är också aktiva.
  Och man har enormt många finnländare.
  De som har minst invandrare på alla aktiva poster är Centern.
  Att Sd skulle bestå av massor med mörker människor går inte hem längre. Folk vet att det är många som har hoppat av från de andra partierna och gått med Sd.
  Speciellt i Skåne där Sd har f.d. aktiva politiker från i princip nästan alla partier.
  Detta har det skrivits om i lokala tidningar så folk är inte dumma i huvudet om Ulvskog tror det.
  De åtgärder som sossarna i Danmark och Norge har infört angående utvisningar och upphävande av asylrätten vid vissa brott bör man titta på.
  Man måste ta lärdom av sina broder/systerpartier.
  En anpassning till övriga Norden behövs.
  Erik Eriksson

 • Pingback: Det här är Sverigedemokraterna | Svensson()

 • Oscar Peterson

  Tanken på att sossarna plötsligt skulle börja prata om arbetares rättigheter ter sig minst sagt främmande. De har helt enkelt ingen trovärdighet där. Att vänta sig att väljare ska lita på dem, då de talar om solidaritet samtidigt som DE är ansvariga för det ökade antalet uteliggare, ja det faller på sin egen orimlighet.
  Nej måna får nog fortsätta mörka sin egen politik, låtsas att det ska bli återställare och mörka med skattehöjningar för låg- och medelklass.
  Någon debatt om invandringspolitiken lär vi aldrig få här i landet. Inte ens när förslaget om minskad anhöriginvandring lanserades kom någon debatt.
  Vänstern väljer att blunda för problemen, nätverka och förstärka mytbilderna kring Sveriges enda invandringskritiska parti. En taktik som bådar gott för SDs framtida riksdagsplats.
  Vågar man inte debattera, ja då gör man sig bara lustig om man låtsas.
  Vill man bekämpa SD – börja tala om invandringspolitik. Det är inte farligt.

 • Carl

  ”Man kan inte bekämpa SD genom att snacka invandring, rasism och mångkultur. Det har man försökt i Danmark, Norge och många andra länder och förlorat.”

  Alltså har Sd rätt i sin politik. Man ska trots allt kunna förvänta sig att Sveriges politiska topp ska kunna lyfta fram vad som är självklart fel eller ej.