Istället för att riva – förtäta

Det omoderna och akterseglade partiet Kristdemokraterna famlar uppenbarligen efter halmstrån och föreslår ett tiopunktsprogram om miljön och klimathotet. En av punkterna i detta berör de energiläckande miljonprogramshusen i våra förorter. Tolkningen av dears förslag ska uppenbarligen avar att det är bäst att riva hela skiten. Frågan är hur de har tänkt sig att vi ska bugga så många nya lägenheter på kort tid.

Men det finns ett betydligt bättre förslag för miljonprogrammets förorter. Förändra dem. Bygg nytt så att en kvartersstad med bilgator kan skapas. Ta bort alla konstiga billeder runt områdena. Riv endast om det är nödvändigt för skapandet av vettiga kvarterstorlekar och genomfartsgator. Bygg igen alla tomrum mellan olika förorter och gamla delar av städerna. På det sättet kan vi skapa en både socialt och miljömässigt hållbar stad.

Så melodin är förtätning istället för rivning.

Intressant?
Bloggat: Fredrich Legnemark, Badlands, Arbetarens klimatblogg, Bostadspolitik
Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 svar på “Istället för att riva – förtäta”

  1. ”Frågan är hur de har tänkt sig att vi ska bugga så många nya lägenheter på kort tid.”

    Å det är nog lättare att bugga nya lägenheter. Buggningenkan ju vara en del av infrastrukturen i fastigheterna … 😉

  2. Jag kan bara applådera och hålla med.
    Och som sagt, rivning kanske behöver ibland, men man bör inte riva för rivningens skulle utan bara när det verkligen behövs för att rätta till misstagen.

Kommentarer är stängda.