En gång dömd – alltid dömd?

Den svensk som gripits och häktats i Frankrike, misstänkt för terrorism, har förmodligen gripits på grund av en dom i Tunisien. En dom som är mycket hårt kritiserad och det är inte på något sätt bevisat att mannen begått några olagliga handlingar. Nya anklagesler har visserligen framörts av Frankrike om att mannen skulle deltagit i strider i Somalia. men förutom att det inte är troligt att en tnisier gjort det så är det helelr inte att anse som terrorism att man strider för en viss grupp i ett visst lands inbördeskrig.

Han dömdes i en rättegång i Tunisien i sin frånvaro, men Sverige vägrade utlämna mannen till Tunisien då man menade att rättegången inte gått rätt till. Trots alla frågetecken kring den gamla domen i Tunisien verkar det som om mannen ändå kan ha gripits på grund av den. Detta är ett typiskt exempel på hur rättsosäkert det blivit med alla speciallagar och sådant som införts med ”terrorjakten” som alibi. Oskyldiga människor förs upp på listor och får utstå årtal av trakasserier på grund av det.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , ,