Turkiet invaderar irakiska Kurdistan

I skuggan av Kosovos självständighetsförklaring har Turkiet invaderat norra Irak med kanske 10 000 man. Vilket är en ganska omfattande invasion i sammanhanget. Det innebär en utvidgning av kriget i Irak till områden där det tidigare har varit lugnt.

Jag tror inte det är en tillfällighet att det hela inträffar samtidigt som Kosovos självständighetsförklaring. USA är Kosovos viktigaste rådgivare och står förmodligen bakom att självständighetsförklaringen kommer just nu. USA är också Turkiets viktigaste rådgivare och genom att invasionen görs samtidigt med Kosovos självständighetsförklaring undviker man kritik för detta anfall på irakiska Kurdistan.

Samtidigt är det hela en bekräftelse på det jag skrivit tidigare, att USA i valet mellan Turkiet och kurderna i Irak kommer att välja Turkiet. Kurderna är svikna och kommer att bli mer svikna av det land man tror/trott vara sin stora välgörare.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
 • lasse

  USA är Kosovos viktigaste rådgivare och står förmodligen bakom att självständighetsförklaringen kommer just nu.

  USA i valet mellan Turkiet och kurderna i Irak kommer att välja Turkiet

  No Shit Sherlock 🙂

  Men Kosovo och Turkiet är annars inte jämförbara, Turkiet är NATO:s näst största medlem och går emellanåt emot USA. Turkiet är trots allt ett stort suveränt land, Kosovo är en ren marionett.

  Det kan mycket väl vara en ensidig pre emtive markering av Turkiet mot kurderna om dessa skulle få för sig något och tror att man kan utropa ny stater utan att de som bestämmer sagt till dem att göra så.

 • USA har gång på gång sagt till Turkiet attackera inte kurderna!,

  Nu leker de med döden!,
  Halva turkiet är kurder!, nu kommer dem inte bara få PKK på sig utan alla andra Kurdiska grupperna också!!!

  Klarar de inte av PKK, så kommer dem få jävligt svårt och klara av KDP, PUK, PDKI också…

  Kurdistans regering har gått ut med, VI kommer för första gången i Kurdistans historia att samla alla partier/* rasistisk och osmaklig del av meningen borttagen*/ #AS

 • Pkk ares

  Du låter som klanledaren barzani lät innan inmarschen 🙂

  Vad Usa har sagt eller inte sagt binder inte Turkiet.

  Vi säkrar våra intressen med eller utan Usa:s medgivande.Däremot är USA en dvärg utan turkisk support i MÖ.

 • Skulle USA svika kurderna i norra Irak? Hur kommer det sig då att PUK:s ledare Talabani gärna ser att den turkiska militären rensar upp bland stalinisterna i norra Irak?

  Hur hur ser du på att PKK spängde av en stor bomb i centrala Diyarbakir den 4 januari som ledde till att 7 kurdiska gymnasiepojkar dog?

  Vad säger du om att PKKare i turkiska städer bränner bilar och kontor?

  Sen undrar jag vad du, som är en vänstermänniska, anser om PKK:s marxist leninism och extrem nationalism?

  Och var är det stödet för PKK:s sk folkkamp?

  Det bor 20 miljoner kurder i Turkiet och man lyckas inte samla fler än 10.000 sympatisatörer i den största kurdiska staden Diyarbakir.

  En annan rolig sak är att PKKarna har börjat vifta med Koraner under sina demonstrationer.

  Frågorna är många men en sak står klart.

  Turkiet skall vara förenat och två folk som har levt sida vid sida i 1000 år skall fortsätta att leva sida vid sida i ytterligare 1000 år. Den gemensamma kampen för hela Turkiets befolkning är demokrati. På vägen mot demokrati utgör PKK ett stort hinder.

 • Anders_S

  Jag stöder inte PKK. Jag anser att Turkiet är odemokratiskt och att de förtrycker minoriteter. Jag är övertygad om att majoriteten av kurder inte stöder PKK och jag stöder inte terrorism mot civilbefolkning. Jag anser att fredliga metoder är det bästa för att förändra Turkiet.