Kravaller på årsdagen för ungdomshusets rivning?

Idag är det årsdagen för rivningen av ungdomshuset och polisen i Danmark oroar sig för att det ska uppstå kravaller. Som jag ser det beror detta i mångt och mycket på hur den danska polisen sköter sig. Uppträder man provokativt och provocerande, som man har gjort alltför många gånger under senare tid, så kommer med all sannolikhet kravaller att uppstå.

Det är alltså i mångt och mycket upp till den danska ordningsmakten om det ska bli lugnt eller inte. Tyvärr är inte deras facit från den senaste tiden så bra på den fronten. För bråk och kravaller uppstår alltför ofta på grund av polisens oskickliga och osmidiga agerande.

Naturligtvis ska man inte behöva acceptera att kravaller, bränder och upplopp lamslår vardagen, men samtidigt måste man förstå varför det sker. Precis vad SUF tagit ett uttalande kring.

Borgarmedia: PDK1, PDK2, PDK3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Ett svar på “Kravaller på årsdagen för ungdomshusets rivning?”

Kommentarer är stängda.