Idag är vi många som reagerat på Israels terror

Bland de som reagerat finns Esbati, Rawia Morra, Peter Karlberg, Motbilder (Hampus Eckerman), Cattis, Paolo Pissofi och jag själv.

Det är som Peter Karlberg skriver dags att bygga en ordentlig solidaritet med palestinierna. För annars får vi skämmas, som Cattis skriver. Israels agerande är oacceptabelt. Det är mord och terror.

Det är också dags att den svenska regeringen reagerar på det israeliska mördandet. Det är dags att man tar avstånd från ockupationsmakten och terrorstaten Israel.

Borgarmedia: AB1, AB2, DN, HD, SVD, Dagen
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 svar på “Idag är vi många som reagerat på Israels terror”

 1. Det borde vara en självklarhet att Sverige borde bygga en ordentlig solidaritet med palestinerna. Denna solidariteten bör dock ej innefatta Hamas.

 2. Enligt opinionsmätningar i Israel som gjorts sedan decennier har stödet, en stabil majoritet, aldrig varit starkare för att lämna de ockuperade områdena om de får fred. Samtidigt har andelen israeler som tror på fred minskat i samma mätningar. Varför är det så? Svaret är lika enkelt som sorgligt. Förhandlingar har inte lett någon vart och ensidiga israelska tillbakadraganden (t.ex. tillbakadragande av samtliga bosättnigar i Gaza) har resulterat i att tusentals qassamraketer skickats mot israeliska städer från just Gaza. Israels regering hade deklarerat att tillbakadragandet från Gaxa skulle följas av ett motsvarande Västbanken, men stödet för detta är helt borta eftersom Israels tillbakadragande bestraffats istället för belönats. Hamas version av fred är när Israel inte finns längre, de vill inte ha en tvåstatslösning – det är problemet. Vill Svensson ha en tvåstatslösning i enlighet med de FN-beslut som finns eller har ni samma uppfattning som Hamas?

 3. Jag är ingen ni. Jag är en person. Dvs tilltalsord är du.

  Jag har inte samma uppfattning som FN, men inte heller samma som Hamas.

  Jag är för en sekulär stat med både ateister, judar, kristna och muslimer. Med druser, amerikaner, ryssar, araber, palestinier. En utopi kanske. Men det är enda lösningen på lång sikt.

  På kort sikt är jag anhängare av att Israel utrymmer Västbanken, river muren och slutar med bojkotten av Gaza. För att väst slutar bojkotta Palestinas legitima regering och att Israel isoleras och bojkottas.

  Så länge inte Israel backat helt (1948-års gränser) så är palestiniernas försvar legitimt.

  Ett israeliskt tillbakadragande ger också förutsättningar för att palestiniernas stöd för högerorganisationen Hamas kan minska.

 4. Du skriver:

  ”Jag är för en sekulär stat med både ateister, judar, kristna och muslimer. Med druser, amerikaner, ryssar, araber, palestinier. En utopi kanske. Men det är enda lösningen på lång sikt.”

  Och hur vill du ha det på kort sikt? FN:s lösning med två stater eller Hamas lösning där Israel upphör att existera? Vad får ditt svar för konsekvenser på hur du bedömer parternas agerande?

 5. Jag håller med dig till viss del om solidariteten till palestinerna. Men folket har valt Hamas in i politiska finrum, så på sätt och vis så godkänner dom Hamas agerande.

  Jag håller med Fredsvän och Ärrhå. Så enkel fråga är det inte. Även om en sekulär stat med fred skulle vara att föredra…

Kommentarer är stängda.