Fördöm Colombias agerande

Efter att USA agit reda på var delar av FARC:s ledning befann sig och meddelat detta till Colombia så har Colombia bombat Ecuador samt flera gånger på annat sätt överträtt gränsen till Ecuador med militära trupper. Det hela är naturligtvis en oerhörd provokation från Colombias sida och har säkerligen inte utförts utan uttalat stöd från USA.

Däremot är det knappast en provokation att Venezuela och Ecuador drar samman trupper på gränserna till Colombia. Det är ju inte de länderna som brutit mot internationell rätt, utan Colombia som gjort det. Det är alltså den colombianska högerregeringen som provocerat. Inte de venezolanska och ecuadorianska vänsterregeringarna.

Flertalet latinamerikanska länder har tagit ställning för Venezuela och Ecuador i konflikten och fördömt Colombias agerande. Nu kräver Ecuadors president Rafael Correa också att resten av världen ska fördöma Colombia. USA går naturligtvis ut och försvarar Colombias agerande och varnar Ecuador och Venezuela istället. Vilket understryker att det hela är en provokation mot de radikala och demokratiskt valda regeringarna i Venezuela och Ecuador från USA:s och dess lakej Colombias sida.

Läs Fjärde Internationalens fördömande av Colombias agerande.

Intressant?
Bloggat: Frasse, Biology and Politics, Vida Latina,
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, SVD1, SVD2, AB, PDK1, PDK2, DB
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

7 svar på “Fördöm Colombias agerande”

 1. Jeg ler av den idioten Hugo Chavez.

  For min del mo Colombia gjerne brenne ned helde det narkotikabefengte regimet i Venezuela. Chavez opptrer nå i denne saken kun som en opportunist.

  Kyrre

 2. Demonstrera idag, 6 mars, om du/ni befinner er i Stockholm eller Umeå mot den colombianska statsterrorismen!

 3. Jag tycker trovärdigheten sjunker lite när man utan omsvep skriver att det är en demokratiskt vald regering i Venezuela. När en president utnyttjar sin position i samhällets alla hörn för att i stort sett göra det omöjligt för oppositionen att få fram sitt budskap tycker i alla fall jag personligen att det inte känns riktigt demokratiskt.

 4. Tja, presidenter eller administrationer som utnyttjar sin position för att försvåra för oppositionen är legio i Latinamerika, det är ett gissel som är gemensamt för hela kontinenten (något undantag kanske), som vi kan bekämpa. Oppositionen för fram sitt budskap i Venezuela, kolla bara på folkomröstningarna. Annat är det i Peru,där man dödar demonstranter. Men det är en annan diskussion…
  Ja, trovärdigheten sjunker också när man kallar en regering som Uribes, för demokratisk, med tanke på de flagranta brott mot MR som sker. Eller så får vi revidera vår demokratibegrepp, och ta mer hänsyn till mänskliga rättigheter i det, och sluta med uttalanden som ”de har ju bred stöd av folket i alla fall”. Gäller regeringar runt hela klotet.

  Idag, demostration mot de statliga brott som den s.k. demokratiska staten Colombia utsätter sitt folk för (Colombianätverket). Ett stöd för mänskliga rättigheter i Colombia, är ett stöd för MR i hela kontinenten, är stöd för MR i länder som kränker dem trots demokrati.

 5. Vad är det med er? Colombia kämpar mot terrorister och helt plötsligt skyddas dem? Förstår inte…visst var det fel att ta sig in på ecuadors gräns men KOM IGEN!Vad skulle dem ha gjort? Ni fattar inte hur korrupt det hela är. Att Chaves från ingentsans börja medla och får fångar fria, är inte det lite KONSTIGT?! =/…

  Detta är ren ignorans från mångas sida att fördöma Colombia, visst kan man fördöma agerandet men vad har folket med detta att göra?! =/…Det handlar inte om att välja eller bryta kontakt med COlombia det handlar om att läsa ett problem som länge förstört sydamerika KORRUPTION!!!

Kommentarer är stängda.