Bloggarna påverkar mediabevakningen av Gaza

Enligt en artikel i SVD har vi som bloggat mycket om Israel och Gaza den senaste tiden påverkat tidningarnas nyhetsförmedling. Vi har medverkat till att Israels övergrepp har blivit förstasidesstoff. Det är skönt när man upplever att man som liten människa och skribent faktiskt kan påverka lite grann.

Men ändå känns det otillfreställande. Vi kan inte påverka själva konflikten, inte än i alla fall. För att vi ska kunna påverka västvärldens bristande stöd för palestinierna och överseende med Israels ständiga övergrepp krävs en massrörelse i västvärlden. En massrörelse som kräver bojkott av Israel och samtal med Palestinas legitima regering. Först då kan vi börja prata om att en lösning är inom räckhåll.

Bland de bloggare som påverkat media finns Jinge, Rawia Morra, min egen, Motbilder, Trotten, Frasse, Lasse, Magnus Ahlkvist, Fredrich, Semus och Progressiva USA
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements