Göteborg bättre på trafiksäkerhet

Tydligen finns det ett område inom trafikpolitiken där Göteborg är bättre än Stockholm. Det gäller säkerheten. Göteborg har minskat antalet allvarligt skadade och dödade i trafikolyckor med med cirka 70% sen 1990. Detta genom att minska genomsnittshastigheten i trafiken genom olika typer av farthinder. Stockholm har gått motsatt väg när det gäller just detta, man har tagit bort farthinder och deklarerat att man inte vill ha dem.

Att Göteborg är bättre på ett område är underligt, när Stockholm för övrigt är bättre på det mesta som har med trafik att göra. Kollektivtrafiken är mycket bättre än i Göteborg och byggs ut mer med spårvägar och annan spårbunden trafik än vad som är fallet i Göteborg. Stockholm har trängselavgifter, det har inte Göteborg. Kul att Göteborg då kan vara bättre på nåt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • ja, det är ju inte så konstigt att det inte händer allvarliga olyckor när trafiken står stilla eller rör sig i 5 km/h. Jag bryr mig inte, jag har gett upp, och åker kollektivt – det är väl det trafikpolitiken i gbg går ut på! MEn det ser så f-bnat dystert ut att stå på morgonen och se ut över ett hav av köande plåtlådor- så skall inte en stad se ut!
    MEn renhårigare och mindre irriterande vore att politikerna tog ett beslut – antingen att bygga ut rejält, låt det kosta om det är vad folk vill ha, eller bestäm nån form av trafik begränsning, som varannandagskörning eller förbjud bilar med färre än två personer i bilen eller vad som helst …,

  • Pingback: Göteborg har ingen ringled | Svensson()

  • Pingback: Lägre hastigheter ger färre olyckor | Svensson()