Ingen utredning mot Götblad

Det svenska utredningsväsendet när det gäller polisers brott är undermåligt. Visserligen plockar man ofta åklagaren från en annan del av landet än där den misstänkte polisen jobbar, men de utredande poliserna burkra alltid jobba där brottet begåtts. I Götblads fall innebär detta att hon skulle ha utretts av underordnade. Det förstår vem som helst att det inte fungerar. Så åklagaren hittar den enkla utvägen i såna här sammanhang. Snabbt konstaterar han att det inte finns skäl att misstänka Carin Götblad för någonting.

Det borde vara organsierat på annat sätt. En specialenhet för att utreda polisers brott direkt under RPS kanske. Precis som Säpo en separat organisation alltså. Det tycker jag man borde ha, i alla fall pröva. I många andra länder fungerar det såoch det verkar vara en bättre ordning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements