MittMedia – Gefle Dagblad kontrollerar södra Norrland

Del 14 av 14 i serien Medieindustrin

MittMedia AB är en koncern med ett stort antal tidningar från Gästrikland i söder till Jämtland i norr. Man dominerar denna region totalt vad det gäller tidningar. Ägare av bolaget MittMedia AB är främst Nya Stiftelsen Gefle Dagblad som äger 70% av aktierna. De övriga aktierna ägs av Stiftelsen Pressorganisation.

Den totala vardagsupplagan för Mittmedias Tidningar är nästan 300 000 vilket gör koncernen till en av Sveriges största tidningskoncerner. Största tidningen som MittMedia ger ut är Dalarnas Tidningar som har flera editioner, Nya Ludvika-Tidningen, Falu-Kuriren, Mora Tidning, Borlänge Tidning och Södra Dalarnes Tidning. Vidare ingår Gefle Dagblad, Arbetarbladet (Gävle), Söderhamns-Kuriren (Hälsinge-Kuriren), Ljusnan, Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Dagbladet (Sundsvall), Sundsvalls Tidning, Östersunds-Posten, Länstidningen Östersund, Tidningen Härjedalen, Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland i koncernen. Bolaget är också minoritetsägare i ett bolag som domineras av familjen Hjörnes Stampen och som ger ut bland annat VLT och Nerikes Allehanda.

Utöver tidningar äger också MittMedia ett antal lokala TV-kanaler, ÖPTV och Z-sport i Östersund och GDTV i Gävle, vidare några lokala radiostationer som sänder RixFM (Örnsköldsvik) och MixMegapol (Dalarna)

Läs mer: Journalisten1, Resumé1, Journalisten2, Resumé2, Cision, Newsdesk, ST1, SVD, MV, SR, SVT, DN, ST2,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Technorati: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Powered by ScribeFire.

Series Navigation<< Familjen Hamrin – snålbältets tidningskungar
Advertisements