Lugnt vid pro-Israeldemon i Malmö

Enligt en del off-topic kommentarer på mitt inlägg om det smutsiga och obehagliga med en demonstration till stöd för Israel, med tanke på detta lands flagranta krigsförbytelser, har det hävdats att det var stora oroligheter i samband med den motdemonstration som ägde rum. Efter att ha tagit del av tidningars rapporter kan jag konstatera att detta verkar överdrivet. Vad jag förstår omhändertogs några personer för att lugna ner stämningen lite, men inget allvarligare inträffade. man kan smmanftta det med att stämningen var hätsk och spänd, men att det ändå avlöpte relativt lugnt.

Med tanke på inriktningen på den så kallade ”fredsmanifestationen”, som öppet tog ställnimg för israel, vilket som jag skrev tidigare, i dagens situation inte kan tolkas på annat sätt än ett stöd till Israels massmord och krigsförbrytelser är jag inte heller förvånad överatt det blev en motdemonstration. I Göteborg hölls en demonstration för fred, för en vecka sen, som inte tog ställning mellan Israel och Palestina. Den orsakade inte någon motdemonstration. Så kan man göra för att demonstrera för fred på ett vettigt och begripligt sätt. Att man valde nåt annat i Malmö säger en hel del om de människor som organiserade det hela.

Med detta sagt vill jag dock påpeka att det inte i den aktuella situationen var acceptablet med äggkastning eller flaskkastning. Det var saker som motverkade motdemonstrationens syfte och som möjliggjorde för arrangörerna att diskutera något annat än manifestationens mycket tveksamma inriktning. Att ropa och störa ser jag dock som ett inslag i demokratin (helt i enlighet med hur man kan göra i engelska parlamentet exempelvis). Däremot är det naturligtvis helt oacceptabelt med slagord riktade mot judar som grupp. Helt oacceptabelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • peter

  Den som vill veta vad som faktiskt sades från talarna och gjordes på denna manifestation kan med för(?)del gå in och titta på de filmer som upptagits..http://bambuser.com/channel/jfm..
  Där framgår med all önskvärd tydlighet vem som hetsar mot vem och vem som önskar konfrontation, till och med förintelse av motparten och vem som önskar fred och försoning..
  Det är obehagligt skrämmande att vi här i Malmö, Sverige inte ska kunna uttrycka en åsikt, utan att bli attackerade. Då talar jag inte om att uttrycka en hatisk och hätsk åsikt, likt t.ex Sverigedemokraterna utan en försonlig och ödmjuk åsikt som skedde här.
  De demokratiska spelreglerna har å det grövsta satts ur funktion då några inte bara anser sig utan också ges möjligheten till att kunna angripa en manifestation som vill skicka ett budskap och förhoppningar om en fredlig lösning på Israel-Palestina frågan. Ett angrepp som den här gången stannade vid att kasta ägg, flaskor och till och med raketer in i folkmassan.
  Anders, när du inte längre är ”nyttig” i den här konflikten så måste jag med beklagande meddela dig att du inte kommer att vara mer värd än någon av dem som idag tvingades avbryta sin manifestation..
  Då blir det inte lika lätt för dem som nu med tacksamhet tar emot ditt stöd att ha samma överseende med din kamp för kvinnors lika rätt, ickediskriminering mot homosexuella, yttrande- och tryckfrihet m.m.m.m. Tyvärr!

 • Anders_S

  Normalt skulle jag inte godtagit ovanstående påstående om mig. Men jag gör ett undantag denna gång. Jag stöder inte på något sätt Hamas eller liknande organisationer som Peter försöker antyda.

  http://www.zaramis.nu/blog/2009/01/01/hamas-ar-en-katastrof-for-palestina/

  Vidare kan man läsa mängder med inlägg på min blogg om min syn på religion.

 • Björn G

  Så fiiiiiint att det bara var några få som behövde omhändertas!

  Varför hindra en fredsdemonstration med paroller som ”Fred och trygghet för israeler och palestinier”, ”Slut på 8 års raketbeskjutning av Israel”, ”Trygghet för både israeliska och palestinska barn”, ”Medlidande med alla civila offer”, ”Sluta använda mänskliga sköldar”? Vilken av dessa förhoppningar är av sådan karaktär att de inte får yttras på svenska gator?

  En sorglig dag för demokratin. Dagens motdemonstranter och dess ivriga påhejare borde skämmas! Det gäller dig också, Svensson! Jag bjuder dig att stiga ned från dina höga hästar.

 • Anders_S

  Som sagt: Ni som prdnade pro_isarel demon ordnade ingen fredsdemonstration.Det är löjligt att påstå nåt sånt. fanns det något fördömande av israel sbomningar? Jag tror inet det? OCh varför bar ni den ena partens flaggor? Nej, ni tog ställning för en ockupationsmakt som använt förbjudna metoder och förbjudna bomber. Ni tog ställning för en kolonialmakt som också är en krigsförbrytarmakt. Det var själva grundproblemet.

  Vill man ha en fredsdemonstration så ska man göra som i Göteborg. Där deltog såväl muslimer, som judar, kristna som atesiter. Utan några problem. Inga israelflaggor fanns förstås, inga palestinska heller. Tänk så klok rabbinen Peter Borenstein i Göteborg var och så okloka ni i Malmö var.

  Björn G: Läs också gärna Anders Carlberg i Haaretz,

 • Ja, varför hindra en demonstration med parollen ”Israels rätt att försvara sig” när Israel inte alls har rätt att försvara sin ockupation? Israel har en skyldrighet att existera inom sina säkra gränser, dvs att lämna Gaza, Västbanken, Golan-höjderna och Sheba-gårdarna.

  Först därefter kan det bli tal om försvar.

  Fast jag kan hålla med om att Israel ska sluta använda sig av palestinier som mänskliga sköldar, något de fördömts för av Amnesty och Human Rights Watch. Och nog kan vi ha medlidande med de tre civila israelerna också som dog i konflikten utöver de hundratals palestinierna där minst 400 var barn.

 • Israel borde sluta med sin rasbaserade politik också och låta inhemska partier med ickejudiska företrädare delta i allmänna val.

 • (partierna ska tillåtas enligt utslag från Högsta Domstolen)

 • Ingen dog va?

  Inte som när palestinier genomför fredliga demonstrationer på Västbanken, ni vet där de goda infödingarna bor, där kan man riskera att bli ihjälskjuten av ockupantmakten Israel. Medan Israel bombade skiten ur Gaza har man skjutit ihjäl några demonstranter på Västbanken.

  Annars är Israel-vännernas demonstration i Malmö relativt smart. Man försöker anspela på fred, med vissa paroller som alibi, och har som tur idiotiska motdemonstranter som använder sig av våld. Det man i grund och botten vill är att det ska vara fred (för israelerna) och att stora delar av ockupationen ska få fortsätta. Lömskt så det förslår.

  Men att stödja Israel, landet som ockuperar och attackerar Gaza, i en demonstration är det självklart ingen fredsdemonstration.

  Att stödja Israel, och framförallt nu, diskvalificerar dig som fredsvän. Punkt jävla slut.

 • Pingback: Demonstrationer fortsätter, film från 24/1 « Roya - Intersektionalen()

 • peter

  Anders, jag uppskattar att du hade kurage att ta med hela mitt senaste inlägg. Dock,jag skrev inte att du stöder Hamas eller liknande rörelser, eller hur, även om det kanske kunde förstås så?

  Du skriver om det smutsiga och obehagliga med att anordna en demonstration till stöd för Israel, med tanke på detta lands flagranta krigsförbytelser.
  Om du lyssnar på talarna så var alla rörande överens om de många oerhörda tragedier som inträffade under detta försök av Israel att värja sin befolkning från dagliga raketanfall.
  Men tala om för mig Anders, hur hade scenariot varit tror du om slagstyrkan hade varit det omvända?
  Som en vän till mig sa; – Jag ser hellre att hela världen kritiserar Israel för felsteg än beklagar (ja, vissa skulle väl jubla åt) dess förintelse…
  Vidare skriver du ”att det hävdats att det var stora oroligheter i samband med den motdemonstration som ägde rum.” Men du som inte var där har efter ”att ha tagit del av tidningars rapporter (kunnat) konstatera att detta verkar överdrivet. Så fortsätter du att skriva att vad du ”förstår omhändertogs några personer för att lugna ner stämningen lite, men inget allvarligare inträffade. man kan sammanfatta det med att stämningen var hätsk och spänd, men att det ändå avlöpte relativt lugnt.”
  Så här var det:
  Det var inte hätskt utan hatiskt och mycket hotfullt. Stenar, flaskor och”skyldiga” ägg kastades. Huvuddemonstrationen fick abrupt avbrytas mitt i ett tal då någon saboterade högtalaranläggningen och efter en stund,då en fyrverkeripjäs kastades mot folksamlngen fick de deltagande, varav många äldre, skyndsamt fösas in i en gränd bort från torget för att därefter skingras.
  terrror metoder på Malmös gator.

  Nedanstående har du ännu inte hunnit läsa i någon tidning:
  På väg från torget efter att manifestationen blivit avbruten, kunde en man konstatera att Arabiska barn gick omkring med mobiler för att informera deras ledare var de befann sig. Dom talade arabiska vilket mannen förstod. På Baltzargatan kom ett gäng som uttryckligen sa sig leta efter judar. På arabiska sa den ena till den andra och pekade på mannen: ”Han är jude!” på arabiska. mannen vände sig mot dom och svarade på arabiska: ”Och ni är Araber”. Deras svar var:”Vi ska döda alla Judar!” Sedan kastade dom en glasflaska mot dom som träffade mannens dotter. ”Vi kände oss som villebråd jagade av vargar på Malmös gator. Är det så vi ska känna oss i Malmö?”, avslutade han.

  Den ”gränsöverskridande” demonstrationen i Göteborg som du refererar till kommer jag att vidarebfordra information om till arrangörerna av dagens manifestation. De får prata med Peter Borenstein. Visst hade det varit önskvärt och vällovligt att anordna något liknande i Malmö.

 • Strutsman

  Det är något som inte stämmer när rubriken ”Lugnt vid pro-Israeldemon i Malmö” följs upp med meningen ”man kan sammanftta det med att stämningen var hätsk och spänd, men att det ändå avlöpte relativt lugnt.”

  Rubriken skulle kanske snarare ha varit ”Hetsk stämning vid pro-Israeldemon i Malmö”?

  Eller är det något jag inte förstått här?

  Jag skulle gärna vilja påpeka att man faktiskt kan skrämma människor ganska rejält även utan att kasta stenar eller tända eld på saker. Att börja skrika mot någon är inte en neutral handling, utan en form av angrepp. Går du tillräckligt nära någon, skriker högt och ser hotfull ut, så lär ju t.o.m. lagen om nödvärn vara tillämpbar. Att några personer t.o.m. behövde omhändertas tyder på att situationen verkligen vara ganska allvarlig.

  Ville bara påpeka detta för att visa att det här inlägget faktiskt är ett typexempel på propagandisk vridning av saker. Jag ogillar starkt när man ljuger för att få sin sak att framstå som mer rätt. Finns det inte tillräckliga skäl att verka för att palestinska folket ska få leva i fred utan att behöva ta till förvanskningar av sanningen?

 • Kristina

  Till Björn G:
  Du ljuger som tummen suger.
  Jag var där och såg inte precis den typen av plakat som du påstår om man säger så. Däremot, det jag hörde från högtalarna från Israelanhängarna var en lång rad av häpnadsväckande uttalanden som att Israel har så precisionsriktiga vapen att inga civila dödas, och att Israel inte mördar barn. I Malmö snackar vi om värsta sortens Israelanhängare, förenekare och lögnare som stödjer bombningar av skolor och sjukhus.

  På andra sidan polisavspärrningen stod en förtvivlad palestinsk kvinna med en ”död” docka i famnen. På andra sidan polisavspärrningen fanns de verkliga offren. Israelanhängarna i Malmö, ni var patetiska!

  Det fanns några unga killar (palestinier?) som ropade slagord mot judar också, vill påpeka att det inte är acceptabelt.

 • Pingback: Socialdemokrater och Vänsterpartister våldsmanifesterade i Sthlm och Malmö « 100% Antiism()

 • Tack för ett förtydligande, Peter, för nu vet vi att det var en stöddemonstration för massakern. Det var inget israeliskt försök att ”värja sig” utan för att försvara en ockupation. Hade de velat ha slut på raketattacker hade de avvecklat bosättningarna och avslutat ockupationen.

  Och märkliga vandringshistorier och ryktesspridning om otäcka araber med mobiler kan vi klara oss utan. Sverigedemokraterna ger sig visst inte med sina attacker mot ”arabister” och gud vet vad de kallar alla som inte stödjer massakern i Gaza.

 • ”Vad jag förstår omhändertogs några personer för att lugna ner stämningen lite, men inget allvarligare inträffade.”
  Ja, det är faktiskt sant, med att det inte hände mer än så var inte motdemonstranternas förtjänst. Vi som hade rätt till manifestationen, som hade anmält den, vi drog oss undan! Vi tog vårt ansvar för att inte någon skulle komma till skada efter att en flaska nästan hade traffat ett huvud på en av oss! Om inte vi hade gjort som vi gjorde hade det hela slutat i upplopp efter Rosengårds förebild!
  Bland deltagarna i den proisraeliska fredsmanifestationen var det många äldre, delvis överlevande av Förintelsen. Tror du de mådde bättre av det inträffade?!
  Det måste finnas en rätighet i ett land som berömmer sig själv för att vara ett av de mest demokratiska att gå ut och ta ställning för den ena eller andra saken utan att bli nedskrikit av en upphetsad mobb! Något annat var inte det vi möttes av på torget!

 • Björn G

  Kristina: Du har helt rätt. Israelanhängarna på Stortorget framstod säkert som patetiska. De flesta var äldre judar. De sjöng fredssånger. De ser ibland patetiska ut. Dessutom hade de ju åsikter som inte stämde överens med era. En önskan om fred och samexistens. På dem bara!!!

  Jag är förvånad och sorgsen över det stöd som antidemokratiska krafter får här. Att anse att det judiska folket har rätt till ett land (precis som det palestinska) och att leva i fred är en åsikt som uppenbarligen anses värd att slå ned. Att hetsa mot israel är ok för många på denna blogg. Nåväl, de flesta av er slipper ta konsekvenserna av det hat ni hjälper till att bygga upp.

  Jag har under gårdagskvällen och morgonen pratat med flera av mina judiska vänner i Malmö. De hot som framfördes av mobben på bakgatorna i Malmö är verkliga. Personer som Hampus Eckerman kan hävda att det är ”märkliga vandringssägner” hur mycket de vill. Igår jagades judar på Malmös gator. Stolt, någon?

 • Björn G, du har rätt i att vi inte stödjer tanken på att skapa fred och samexistens genom att ockupera grannländerna (Libanon, Syrien och Palestina). Och tanken på att det judiska folket skulle ha rätt till det land som tillhör det palestinska folket, folket i Lichtenstein eller ens Ekvatorial-Guinea.

  Nej, vi är inte stolta över att tokkristna och sverigedemokratiska israelvänner ”jagades” på Malmös gator, särskilt som det inte är mycket sanning i påståendet. Däremot finns det självklart en stolthet i att folk protesterade mot dem.

 • Gustav H

  Jag vet inte om det är jag som har för lite demonstrationserfarenhet, men jag har något instinktivt emot skränande folkmassor som kastar saker, hotar andra och beter sig aggressivt. Det verkar vara en beskrivning som passar rätt bra in på motdemonstrationen i det här fallet och med det tycker åtminstone jag att de gravt straffar ut sig.

  Detta oavsett om deras motståndare pro-israelerna agerat dumt när de tagit ställning för svårligen försvarbara saker. Det är faktiskt tillåtet att stödja även länder som styrs av tokiga människor och det är tillåtet att vara för den typ av lagtrots och nonchalans gentemot principen om människors lika värde som Israel de facto håller på med. Om det nu faktiskt var det som demonstranterna på den sidan gjorde.

  Det är åtminstone inte troligt att någon av de som stod och viftade med Israelflaggor eller sjöng på det där torget är personligen ansvariga för att en enda människa har förlorat livet i Gaza. De får agera syndabockar när motdemonstranterna appellerar till något slags pöbelns allra lägsta gemensamma nämnare och inte klarar av att bete sig som folk. Jag tycker att det är sorgligt att se hur de människor som borde kunnat ha den moraliska överhanden förfaller till att bli en ylande flock, istället för kanske en värdig, tyst massa. Att polisen inte valde att bryta motdemonstrationen kan man ju förstå med tanke på antalet människor som måste avhysas, men det hade ju varit önskvärt som en signal om att såhär beter man sig inte.

 • Nej, de får inte agera syndabockar. De får agera vad de är. Personer som stödde attacken och därmed massakern i Gaza. Det är tillåtet, men osmakligt att stödja utförandet av krigsförbrytelser vilket är vad talarna gjorde.

  Ylande flockar låter mest som folkförakt.

 • Kristina

  Till Björn G igen:
  Ni sjöng sånger och det må va fredssånger, jag vet inte, men talen handlade om allt annat än fred. Talen handlade om förnekande av vidriga förbrytelser. Det brukar kallas för dubbelmoral. Dina inlägg är även typexempel på propagandaskrivningar i syfte att förvränga verkligheten.
  Att ni skulle stå för fred och samexistens till skillnad från oss är ett skämt.
  Personligen stödjer jag en sekulär demokratisk stat för både palestinier och israeler där alla är MEDBORGARE med LIKA rättigheter, gör du? En stat utan murar och ockuperat land, stödjer du det? Om inte, bör du hålla käften med ditt fredstjafs!

 • Björn G

  Kristina: Du skriver ”ni” hela tiden. Jag var inte själv med. Eftersom jag hade hand om vår lille son vågade jag inte. Jag är både glad och ledsen över mitt beslut idag.

  Kristina: Du uppmanar mig att ”hålla käften med mitt fredstjafs”(!), förutsatt att jag inte är anhängare av enstatslösning! Ok. Jag får väl hålla käften då, eftersom jag tror och hoppas på en tvåstatslösning. Fortsätt själv att propagera för väpnad konflikt, sålänge du tar ansvar för konsekvenserna. För det gör du väl?

 • Anders_S

  Egentligen är en diskussion om tvåstatslösning/enstatslösning off-topic, men några inlägg kan var okej.

  Som jag ser det kan en tvåstastlösning bara vara en övergångsfas med en anstatslösning och sekulär stat som ett vidare steg som måste till för att få permanent fred och avspänning. En stat baserad på religiös-kulturell tillhörighet är jag inte anhängare av. Vdiare är jag ju anhängare av en värld helt utan gränser, något vi kanske kan uppnå i en framtida utopi om lång, lång tid.

  En tvåstatslösning, som övergång betraktad, måste i ett första steg innebär utrymmande av alla bostättningar på Västbenken, rivande av murarna runt Västbanken och Gaza samt rätt för flyktingar att återvända. Till en början kan detta leda till fler döda genom olika typer av terrordåd (från bosätare, från militanta islamsister osv). Men vill man nå en lösning är detta en risk som måste tas.

 • Björn G

  En diskussion om en lösning av mellanösternkonflikten är alltid bra och konstruktivt, så den tar jag gärna någon gång. Men nu är frågan om den ena sidan* överhuvudtaget skall få yttra sig, eller om dess röst skall kväsas (genom flaskor och ägg på gatorna och genom uppmaningar att ”hålla käften om fredstjafs” på kommentatorsfältet)…

  (* Jag skriver ”ena sidan”, trots att ”båda sidor” består av en mängd olika åsikter, förslag och idéer. – Jäklarns så mycket enklare att bara måla i svart och vitt!)

 • Gustav H

  Hampus. Jag har full förståelse för folk som kan uppföra sig och vill visa sin mening på ett sansat sätt. Däremot tycker jag inte att folk samlade till demonstrationer vare sig för eller emot olika företeelser bör bli som testosteronångnade supporterskaror som står och gastar. Det skänker garanterat ingen legitimitet till Israelkritiken och det alienerar sådana som skulle kunna tänka sig att ställa upp på mer värdiga manifestationer.

  Om man ger efter för sin aggressivitet och sitt agg mot motståndarsidan och börjar kasta saker omkring sig, hota folk eller försöka skrämma dem, då har man förlorat. Då kan man lika gärna gå hem.

  Om det är folkförakt, då får jag väl vara en folkföraktare då. 😉

 • Nej, jag tycker inte heller att du bör vara en ylande flock. Eller en testosteronångnade supporterskaror som står och gastar. Eller förresten, var det bara andra som skulle anklagas för sånt av dig? 😛

  En gång i tiden förväntades ingen acceptera att folk demonstrerade för att svarta inte skulle ha lika rättigheter. Nu förväntas vi acceptera för de som demonstrerar för samma sak i Israel och områdena runt.

 • Gustav H

  Hampus, jag begriper inte riktigt ditt raljerande. Min poäng är att demonstrationer oftast blir kraftfullare och ger mer legitimitet åt ens syfte om de är lugna, värdiga och med så stor uppslutning som möjligt. Många, många rörelser klarar av att hålla sådana demonstrationer. Varför skall man inte kritisera de som inte klarar det? Det är väl lika viktigt och legitimt med ”metakritik” mot metoderna som används, som det är att ta parti för ena eller andra sidans sak?

  Om man inte klarar av att hålla det hela städat, då kommer man att få mindre uppslutning eftersom man skrämmer bort folk som inte känner sig hemma i den aggressiva stämningen som man skapat. Dessutom är det rätt lågt att inte behandla motståndarsidan med respekt, vilket man inte gör om man står och skränar och försöker överrösta dem eller skrämma dem. Skriven kritik är en annan femma, där kan man ta ut svängarna mer om man så önskar.

  Jag har aldrig menat att man skall sluta demonstrera eller sluta uppmärksamma Israels flagranta brott mot principen om allas lika värde. Bara att man skall se till att hålla en hög nivå och ett sakligt angreppssätt på saker och ting.

 • Poängen med mitt raljerande är att du använder väldigt roliga ord om en demonstration som du inte varit på, men ändå tycks veta hur folk betett sig på. Så jag tänkte att jag kunde använda dem kring dig som jag aldrig träffat?

  Själv föredrar jag städade demonstrationer, men har god förståelse för att de blir mindre städat när ett folk massakrerats och andra försvarar massakern.

 • Gustav H

  Du har helt rätt att jag inte varit där, men jag har sett filmklipp därifrån och läst beskrivningar och vittnesmål i ett par tidningar. Dessutom stämmer det mycket väl överens med demonstrationer på temat Israel-Palestina som jag faktiskt har sett vid tidigare tillfällen, så jag tillåter mig att anta att mönstret upprepats någorlunda. Någon som var där kanske kan flika in en bekräftelse eller en dementi?

  Det är klart att jag också förstår att palestinier och andra demonstranter på deras sida känner desperation, men jag tror inte att det gagnar deras syften att hålla oregerliga demonstrationer.

 • Anders_S

  Gustav H: Du är ju från Göteborg och nåt liknande har aldrig hänt här. Aldrig. Å andra sidan har vi inte haft någon pro-israleisk demonstration i en sån situation som den som är nu. SÅ i Göteborg kan du inte ha sett det. Jag har regelbundna kontater med judiska församlingen och är i stort stet nrävarande på alla palestinademonstrationer i Göteborg (sen så där 1975) så jag tror jag har koll. Mycket ofat är jag ju också ansvarig för ordnande av demonstrationer och står ofta för tillstånd (under 1980-talet och under 2000-talet främst)

 • Gustav H

  Nej, det stämmer Anders. Jag har sett det i Stockholm. Göteborg verkar ju med undantag från kravallerna 2001 inte ha så stora problem med demonstrationer som går överstyr. Precis som du påpekat många gånger. Vi har ju andra problem i gengäld.

 • Ah, så vanliga Israel-Palestina-demonstrationer brukar bestå av ”ylande vargar” enligt dig, Gustav? Ja, här i Stockhom var det 12 000 människor som ylade nyligen. En gastande pöbel, hela högen. Drägg och avskum, ett vidrigt pack.

  Maken till dumheter man får höra.

 • Gustav H

  Jag begriper inte hur du kan förstå så fel hela tiden, Hampus. Det känns som om du aktivt söker konflikt i de här trådarna istället för att försöka sätta dig in i andras resonemang.

  Jag har inte kallat någon för vare sig pack, drägg eller avskum i den här diskussionen. Min poäng är inte att det är dåligt att manifestera, men jag får dåliga vibbar av folksamlingar som står och skränar på varandra, oavsett vilka de är och vilka värderingar de representerar. Det är pöbelmentalitet, i mitt tycke. Inte sansat, seriöst, lugnt och värdigt. Inte sådant som skapar medkänsla och förståelse. Den här manifestationen i Stockholm som du pratar om verkar ju ha avlöpt helt utan konflikter och det är alltså inte sådant jag vänder mig emot.

  Att däremot samla sig ett gäng och stå och skrika slagord och uppvisa en väldig aggressivitet mot en bunt pensionärer med Israelflaggor, några folkpartister och ett gäng lillgamla tonåringar i kippa – vilket verkar vara den ungefärliga standarduppställningen i en Israeldemo om man tittar på videoklipp och foton – det tycker jag är ovärdigt. Vanliga demonstrationer ser alls inte ut så vad jag sett, men alldeles för ofta när det är en _motdemonstration_ mot Israelvänner så verkar det bli något i den stilen, av tidningsrapportering och nyhetsinslag att döma.

 • Målle Hjort

  /*Jag är ledsen mÅlle, länkar till rasistiska sajter tillåts inte, i det här fallet var det en pro-israleisk sida*/ #AS

 • ”Pöbelmentalitet” att vara upprörd över en massaker på civila barn. Tjoho.

  Du glömde naturligtvis den stora andelen Sverigedemokrater som är standard på israeldemonstrationer. Och att det faktiskt är samma typ av människor som en gång demonstrerade för att svarta inte skulle ha samma rättigheter som vita i Sydafrika.

 • Pingback: Inget bråk vid pro-Israeldemo | Svensson()