Inte självklart riktade mot polisen

Två sprängladdningar har exploderat i Göteborg. Det hände under natten till måndag. Dels vid Hvitfeldtsplatsen, nere i Rosenlund och dels vid Bältespännarparken vid Avenyn. Vid det första sprängdådet fanns en polisbil i närheten, men av allt att döma var det inte ett attentat riktat mot denna utan det var en ren tillfällighet att den befann sig i närheten vid explosionen. Det är i alla fall vad polisen i Göteborg för närvarande hävdar.

Exakta anledningar till explosionerna är inte klara ännu, men de flesta misstänker nog att det har nån koppling till de många gangstergängen i Göteborg. Det brukar ju vara så med underliga och våldsamma händelser i vår trevliga västkuststad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Strutsman

    Skulle gissa att det också kan handla om busstreck från uttråkade ungdomar. Det är ju inte så att det saknas tonåringar som kan bygga relativt kraftiga sprängladdningar. Och om målet var en toalett och en tidningslåda, så är det väl tveksamt om det verkligen var riktat mot någon överhuvudtaget, ännu mindre någon organiserad brottslighet. Men visst skulle det kunna vara en avledningsmanöver. Mer spektakulära saker har ju hänt. Sprängämnesanalysen lär ju ge en fingervisning, i alla fall om man hittar rester av vanligt fyrverkerikrut.