Lösningen på rymningsproblemet

Det är förstås inte att sätta in mer polisiära insatser eller att använda hårder tag. Lösningen är förstås att fler människor får stanna, då försvinner liksom problemet av sig själv. Det behövs inga flyktingförvar och det behövs inga utvisningar. Det kommer inte att arbeta några personer som tidigare varit med i autonoma vänsterorganisationer på något förvar. För jobben på flyktingförvaren kommer inte att behövas. Polisen slipper också bekymret.

Förresten kan man inte förbjuda folk att arbeta på en arbetsplats på grund av deras politiska inställning. Att människor är mot den nuvarande flyktingmottagningen, hur den fungerar och mot det dåliga europeiska asylsystemet är ju bara bra. Det kan och ska inte utgöra något hinder för arbete på en flyktingförläggning eller för den delen inom polisen att man har sådana åsikter.

Intressant?
Bloggat: Andrea Doria,
Borgarmedia: SVD, DN, AB, GT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Rune

  Att blogga är tydligen en grund för avsked på migrationsverket men inte våldsamt upplopp!

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/israelbloggare-sparkad-fran-migrationsverket-1.479350

 • Kristina

  Rune:

  Vad har våldsamt upplopp med asylfrågor att göra?

  Dessutom läste jag artikeln du länkade och det är inte vilken bloggare som helst heller, utan någon som aktivt tagit ställning för Israel, och han hade dessutom en hög chefsposition. Är knappast kul att bli bedömd av en sån om man är palestinier. Det är skillnad på en ”domare” och en polis.

  Och i artikeln stod det att det var andra saker som låg till grund till avskedet också, men som dom inte ville ta upp i media. Kanske har DN vinklat artikeln hårt för att vi ska tycka att det är hemskt att han ”bara” bloggat?

  All heder åt dom som verkar ha hjälpt asylsökande att rymma! Bra jobbat och ni har mitt fulla stöd! F.ö. så har Anders rätt.

 • Strutsman

  Att politiska åsikter inte ska spela någon roll för en anställning gäller ju naturligtvis bara så länge som arbetsinsatsen inte påverkas av åsikterna. Om en polis struntar i att gripa nynazister för att han sympatiserar med dom så är det t.ex. naturligtvis helt oacceptabelt. Samma sak gäller i detta fall. Och (nästan) oavsett hur liberala invandringslagar man har kommer man att behöva avvisa vissa människor. Men i övrigt håller jag med om att vi bör låta människor stanna i högre utsträckning. Men en förutsättning måste ju vara att man lär sig språket och arbetar och gör rätt för sig. Annars poppar ju främlingsfientligheten upp som svampar ur jorden.

 • Innan ni begråter denne stackars moderate byråkrat, så titta lite på hans blogg Sapere Aude!

  Det är inte direkt okontroversiella saker som skrivs där. Och ja, det är fullt rimligt att undersöka polisens misstankar. Går det att finna bevis för att personal hjälpt flyktingarna undan avvisning så är det skäl för avvisning. Trist, men sant. Civilkurage kostar ibland, sorry.

  Sen är det skillnad på åsikter som är FÖR dem man arbetar med och åsikter MOT dem. Som skattebetalare så känns det betydligt trevligare att det finns sådana här misstankar mot personalen än att de firar med tårta när någon utvisats…

 • Pingback: Åsiktsregistreringen av vänstern pågår än | Svensson()