Stor demonstration i Skellefteå stoppade nazister

En stor fredlig demonstration i Skellefteå stoppade idag den nazistiska sekten Svenska Motståndsrörelsen från att manifestera sin allmänna människofientlighet. Det var en stor och bra demonstration i Skellefteå som ordnades av organisationen Norrland mot rasism. Innan nazisterna bortfördes från centrala Skellefteå angrep de polisen i sina försök att störa den stora fredliga antirasistdemonstrationen. Ett par personer verkar ha omhändertagits av polisen.
Det hela visar igen hur viktigt det är med stora, fredliga och folkliga manifestationer mot alla nazistiska försök att ta över gatorna. Även äggkastning (som förmodligen var onödigt i sammanhanget) kan väl anses var en oförarglig aktivitet om än något kladdig.

I södra Stockholm verkar det dock som om det blivit bråk mellan olika grupper.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Erik

    Det var vackert och folkligt men samtidigt lite militant i Skellefteå, den perfekta kombinationen skulle jag säga. Ingen backade undan när nazisterna skulle slåss och flera nazister fick några tillrättavisande knytnävsslag och samtidigt kunde man behålla den stora massan som bara blev ännu argare på nazisterna. Folklig militans hela vägen!

  • Pingback: Vänsterextremisters våld | Svensson()