Folkebevaegelsen mod EU tar mandat i Danmark

Vad jag kan förstå så kommer Sören Söndergaard, som jag tidigare trott, att sitta kvar i EU-parlamentet. Detta om resultaten från valundersökningen i Danmark står sig, i den får Folkebevaegelsen cirka 7 %. Dessutom kan man tillgodoräkna sig Junibevaegelsens 2,5% genom den möjlighet till teknisk valsamverkan som finns i de danska EU-valen. Detta bör garantera en plats i EU-parlamentet om jag inte har helt fel.

De stora segrarna i det danska EU-valet är emellertid SF, vänsterpartiets systerparti och högerpopulisterna i Dansk Folkeparti. Bägge två ser enligt vallokalsundersökningen ut att fördubbla antalet mandat i EU-parlamentet.

Intressant?
Borgarmedia: Politiken1, 2, 3, 4, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements