Systembolaget blir utan sprit?

Det har utbrutit en strejk mot uppsägningar och försämringar av villkoren vid ett lager utanför Stockholm. Lagret drivs av Systembolagets dotterbolag Lagena där det under en tid pågått en konflikt om uppsägningar och försämrade anställningsvillkor:

Istället för fast anställda vill Lagena ta in personal från bemanningsföretag. Man vill alltså ersätta fast anställda med någorlunda anställningstrygghet och hyfsade arbetsvillkor med personal som i praktiken saknar rättigheter. Jobbar du för ett bemanningsföretag kan du inte klaga på dina arbetsvillkor eller bli sjuk; då riskerar du att inte bli uppringd nästa dag. Jobbar du inte tillräckligt snabbt gäller samma sak.

Arbetarna på Lagena får stöd från andra aktivster och solidaritetsgrupper i bl.a. Göteborg och Stockholm. Men detär nog ingen större risk att Systemet blir utan sprit. Det handlar, vad det verkar, om en endagarsstrejk, mer som demonstration och påtryckning än en långvarig och besvärlig kampaktion.

Läs mer: LOKE, DK, Samira Ariadad, Capuccinosocialist, Forever United, Redundans, Andrea Doria, Vardagspussel, Dom ljuger, Kim Muller,

Intressant?
Borgarmedia om arbetsmarknaden: SVD1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements