De rika ”svinen”

– För att drabbas av lågkonjunkturen måste man ha ett jobb, och det har inte jag. Ingen av mina vänner har fått sparken, så jag känner mig inte drabbad alls.

Den som säger detta är en jävla brat, en stekaridiot, en snobbskitstövel från Stockholm, vid namn Stefan Köhler. Han säger det på semester i Visby där han berättar om resor till Miami på en ingivelse och liknande saker. Alla hans uttalande och hans uppträdande i intervjun i DN stinker arrogans och förakt för vanliga människor. Det är sådana as som sen ska bli de som bestämmer i samhället. Inte undra på att vi får en politik som skiter i vanligt folk, en politik som tillgodoser skitstövlarnas egna intressen när de blivit lite äldre.

För vanligt folk, vare sig de har jobb eller inte, drabbas av krisen och av politiska åtgärder. Det bir allt svårare att få socialbidrag (försörjningsstöd), allt svårare att få en a-kassa som räcker till, allt svårare att få a-kassa överhuvdtaget och mycket svårt att få jobb. Överklassasen i Visby som artikeln i DN handlar om klarar sig utan jobb. Det gör inte vanligt folk, arbetare. Men det är vanligt folk som ställs utan försörjning och jobb när krisen härjar i landet. Utan pengar och utan semester.

Bara på Volvo i Göteborg har 3 500 människor förlorat jobbet. Av dessa är det endast 635 som fått jobb. Men faktiskt är det ändå färre, för 275 har bara fått jobb över sommaren.  De flesta är alltså arbetslösa och de får än så länge en a-kassa som är långt lägre än deras lön. Är du ung och aldrig har haft ett fast jobb med fast lön under nån längre tid så ligger du ännu sämre till. Ingen a-kassa och alltså utlämnad åt föräldrarna eller socialen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Nils Lindholm

  Amen. Läste en bit av den artikeln men blev bara för arg och kunde inte fortsätta.

 • Olbap

  För en gångs skull så är vi på samma sida Svensson. Bara för att man har äckligt med pengar så betyder inte det att man ska bete sig som, just det – DU sa det bäst: ett svin. Bara att hålla med dig Svensson.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » En kandidat till titeln som Sveriges vidrigast bracka()

 • Christian

  Så om man har pengar så är man svin, skön syn ni vänsteridioter har…

  Luktar bara avundsjuka…

 • Anders_S

  Nja, problemet är väl inte riktigt att han har pengar. Utan hur han ser på andra människor och arbete. Hans förakt för människor som måste arbeta för att försörja sig.

 • har ingenting med avundsjuka att göra, det är ett pajasargument som inte fungerar. det sticker i ögonen på när man själv blir varslad, inte kan gå runt osv fastän man jobbar röven av sig, och behöva stå ut med att en del ”showar” så jävla hårt som de här parasiterna gör, och det är inte avundsjuka. det är blint jävla hat.

  släpp ut tommy Z och låt honom rensa bort det här jävla packet en gång för alla.

 • Petter

  Nog för att det är rätt vidriga människor, men ärligt talat, Champagne kostar väl 5 kr att tillverka, så det är bara en omfördelning av pengar egentligen när dom häller ut en flaska som dom betalat flera hundra kronor för.

 • …man kan kalla det tommy skulle syssla med för ”skadedjursanering” för det är ju verkligen vad han skulle få praktisera!

 • T.

  Även om jag håller med dig om S. Köhler så tappar du i trovärdighet när du plockar ut väldigt valda delar ur källor du påstår inte finns på nätet:

  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=913&a=506087

  Korrekt är att 3500 fått sparken, och av de ca 2200 som skrivit in sig på af har bara ca 600 fått jobb (vilket är en överraskande bra siffra), men hela 1300 har inte anmält sig hos af, och större delen har troligen fått nytt jobb, vilket gör att ‚Äúde flesta‚Äù har en lön i nivå med deras tidigare.

 • Anders_S

  T: Jag har inte kunnat hitta artikeln på nätet. Tack för att du gjort det. Nu kommer jag att länka till den.

  De som inte anmält sig till AF vet vi inget om. Det kan vara så att de inte är med i a-kassa, de kan vara ute och resa, de kan studera, de kan fortfarande ha uppsägningslön eller vad som helst. Och en del har säkert jobb.

 • Daniel

  Tur att man inte gör affärer med sådana.
  Jag har lärt mig att om en försäljare har en exklusiv bil så är han för dyr för mig.

 • NetRunner

  Vi behöver inte vänta på att dessa (svin) ska få en bra post i bestämmare Sverige.De sitter där redan !!!.Det räcker med att öppma dörren och se den förödande verkligheten för folket som drar runt landet varenda dag.Och så undrar somliga varför en del ger upp och ansluter sig till kriminell verksamhet i landet lagom. 🙂

  Ha det gott och tack för en bra post om verkligheten.

 • Pingback: Claeskrantz.se » Jobbkris medan festen fortsätter i det andra Sverige()

 • lasse

  Enskilda figurer som Köhlergrabben är egentligen helt ointressanta, sådana finns alltid att hitta om man vill förfasa sig. Vad som borde vara intressant är vilken och vems politik har skapat sådana som brats som Köhlergrabben och den magra skärv som tillfallit de många under de senaste decennierna?

  Finns det överhuvudtaget en chans att det på något grundläggande sätt skulle förändras om den Monas allianskopiering skulle få makten nästa val? Så har inte skett någon enda gång när en regering ledda av SAP tagit över efter en borgerlig regering sen 70-talet.

 • Men de är mycket mycket bra för klasshatet, det går inte att förneka!

 • lasse

  Iofs åskådliggör ju Köhlergrabben ganska väl falskheten i det nyliberala lögnen att det inte skulle finnas klassintressen längre, Köhlergrabbens öppna förakt för de han anser vara av annan klass än honom själv är ju ganska talande för hur landet utvecklats de senaste tre decennierna med framgångsrik klasskamp av sådana som Köhler. Nu mer behöver man inte låtsas. Beklämmande med alla de bland de arbetande klasserna som står där med mössan i handen och skrapar med foten för att de på nåder skall droppa ner en skärv från sådana som Köhlergrabben. Idag får man väl räkna hela SAP till den senare sorten inkl. deras dörrmatta det ryggradslösa V.

 • TB

  Frosseri och lättja hör till de sju dödsynderna så i sak finns föga att invända mot kritiken av den aktuelle personen. Från mitt perspektiv hade dock kritiken varit än vederhäfigare om det ”svavelosande” språkbruket undvikits. Att utgjuta invekativ förtar ofta udden av sakkritiken, men jag sätter inte reglerna här.

  Det jag dock vänder mig mot är påståendet ”sådana as som sen ska bli de som bestämmer i samhället”. Här tror jag du har fel.

  Personer av nämnda typ har inga större förutsättningar att göra karriär inom vare sig näringsliv eller politik. Man kan tycka vad man vill om våra makthavare men de är hårt arbetande människor.

  Jag har från tid till annan kommit att arbeta ganska nära företagsledningar för större företag. Här är det varken frågan om några 5 veckors semester eller 40 timmars arbetsvecka. Skulle den aktuella typen av personer ges ledande befattningar i näringslivet kommer deras saga här inte bli särskilt lång då prestationskraven, som jag ser det, ibland är näst intill omänskliga.

 • Anders_S

  TB: Ibland blir man bara så förbannad vet du.

 • Visst har de sådana förutsättningar. Att ärva sina positioner är inte svårt. Det är lättare att ha makt som född rik än som född fattig.

 • Hampus: Självklart är det så, samtidigt tror jag TB har en poäng. De här vidriga stekarna, som oftast är barn till företagsledarna, måste antingen växa upp, eller fortsätta att vara parasiter med något låtsasuppdrag resten av livet.

  Dessa är faktiskt bara värda förakt, även om de är mycket nyttiga för den politiska vänstern…

  De flesta företagarna, särskilt i mindre företag, jobbar väldigt hårt, det går inte att förneka. Till skillnad från sina knegare så får de både ”andligt” (alienation) och monetärt ut något för det. Har dock svårt att se att bratsen skulle klara av det.

 • Åh, de kommer alltid vara parasiter. Frågan är bara om en del till höger kommer dyrka dem som ”entrepenörer” istället.

  Småföretagare har inte det minsta med detta att göra.

 • TB

  Hampus:
  Om du tror att den aktuella kategorin av personer platsar som företagsledare för stora börsnoterade företag jag då är nog dessvärre din insikt om villkoren för en företagsledare ganska begränsade. Tro mig, jag har haft tillfälle att studera detta på nära håll.

  Som företagsledare (VD) har du stenhårda mål från din styrelse att uppfylla. Inför varje kvartalsrapport nagelfars du av både styrelse och finansmarknadsanalytiker. Missar du några prognoser är risken stor att du åker ut. Någonstans har jag sett ”medellivslängden” för en börs-VD, jag hittar inte siffran nu men har för mig att den var 2-3 år.

  Din tid för ”glassande” i Visby eller om det nu var Maimi kommer vara ytterst begränsad.