Saab-Koenigsegg-affären spricker?

Det verkar som om det finns en risk för att Koenigseggs köp av Saab inte kommer att bli av. I så fall är det inget som jag skulle bli förvånad över då jag sen det meddelades att hobbyföretaget från Skåne skulle köpa Saab ansett att det inte var ett seröst och genomförbart förslag. Det har hela tiden varit klart att Koneigsegg, dess huvudägare Bård Eker och en del andra intressenter i konsortiet som skulle köpa Saab inte har de pengar som krävs för att köpa och driva en stor bilindustri.

En del av människorna bakom konsortiet ryktas nu vilja hoppa av och det kan leda till att hela affären går i stöpet. Eller så kommer vi nu till slut att få reda på vilka det gentligen är som står bakom affären. Spåren via den ende som kan tänkas ha stora pengar, Augie K. Fabela går ju till Ryssland där det finns en mängd oligarker som har gott om kapital och som kanske i sjölva verket är de egentliga köparna av Saab. Om det nu överhuvudtaget blir nån affär.

Intressant?
Borgarmedia: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , ,

Advertisements