Dumma blondiner finns – på riktigt

Det har Anna Anka (är hon släkt med Kajsa?) bevisat i klartext och förmodligen i TV (fast jag har inte sett programmet så det kan jag inte uttala mig om). En sämre text än det som Kajsa Anka (förlåt Anna ska det visst vara) presterat på Newsmill får man nog leta efter (varför tog sajten in den, kvinnan gör ju bort sig kapitalt).

Hon bevisar faktiskt en hel rad saker, man blir inte smart för att man är rik, man är inte smart för att man är rik och om man ska tro tidningarna bevisar hon också att pengar inte ger lycka eller ett meningsfullt liv. För Anna Anka verar totalt fixerad vid yta, pengar och annat som hon försöker använda för att fylla tomhetenm i sittliv. Det är bedrövligt och förskräckligt. Bara att jämföra ett köp av en hund att bli tillsammans med någon. med att få en partner.

Kan inte någon förbarma sig och hjälpa den arma kvinnan. För hjälp behöver hon uppenbarligen med ett så tomt och innehållslöst liv som hon enligt sitt eget inlägg och TV-krönikörer verkar ha. Och hon bevisar att den amerikanska drömmen är en mycket innehållslös dröm som inte leder någon vart, utan bara till ett liv i tomhet.

Fast är hon verkligen blondin egentligen? Oavsett vilket så är det i alla fall synd om henne.

Intressant?
Bloggat: Trollhare, Utsikt från ett tak, Kjellberg, Ung Vänster,
Borgarmedia: AB1, 2, EX,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

PS. Min ena dotter lever i USA, hon har en i allra högsta grad amerikansk man, som byter blöjor och som försöker ta del av hemarbetet och barnuppfostran i likhet med de flesta svenska män. Och jag tror min dotter är mycket lyckligare än Anna Anka, trots att hon knappast är lika rik. DS.

Advertisements
 • Z

  Det måste vara ett practical joke, någon som utger sig för att vara henne. En mycket lyckad satir, isåfall, för det finns ingen chans att hon skulle skriva saker som att ”illegala mexikaner” gör jobbet hos henne etc?

  Det är i alla fall min åsikt.

 • Maria

  Ja, helt klart ett skämt.

 • Anders_S

  Man vet aldrig med verklighetsfrånvända rika människor. De kan skriva de mest otroliga saker. Faktiskt. Men samtidigt undrar man ju? Finns hon på riktigt?

 • Kristina

  Denna meningen tar faktiskt priset:

  ”Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen.” Anna Anka

  OMG!!!

 • Haha, jag fick den där associationen redan när jag såg reklamen till själva serien på TV3 (”svenska hollywood fruar”). Där en av kvinnorna (osäker på om det var Ankan) stolt visade upp att hon lärt sig koka kaffe för ett år sedan (!), och numera var ”expert”. Det är för mig helt ofattbart att TV3 kommer sända den där serien. Nog för att kanaler nuförtiden visar allt möjligt skit men ändå. Och nu dessutom när Ankan förklarade livet som amerikansk hemmafru med sitt inlägg, så verkar ju hela iden med programmet överflödigt och förklarat redan.

 • Har inte sett detta program och jag har nog med erfarenhet av rika fransoser som tror att de kan göra vad de vill bara för att de har pengar. Paris har 2 sidor, den ena är glittrig där kvinnor och även män klär sig i kläder som jag blir tvungen att arbeta i 2 ar för att kunna köpa. Den andra är de hemlösa, de som lever ute utan mänskligt värde och de rika tittar ner pa dem. Kanske anställer dem en au-pair, känner att de gör nagot bra, men ser ner pa tjejen som pratar franska med en brytning. Jag tror att det stämmer in pa Anna Anka… Särskilt de nyrika blir snobbiga. Men det är min erfarenhet, jag vet inte… Pengar verkar göra folk dumma. Bara en tanke!

 • David

  Det är som Bibeln säger: Pengar är roten till allt ont.

  Och tro att mycket pengar ger lycka är en illusion, Bibelns budskap håller ända in i döden!

 • rotve

  Det är på riktigt, det har newsmills ”chefredaktör” eller vad det nu heter intygat. Och för oss som var dumma nog att se första avsnittet av ”hollywoodfruar” förvånar inte hennes text. Maken till osympatisk människa får man leta efter!

 • Erik F

  Notera den här dagen. Det är nu det vänder. Ytfixeringen och pengafixeringen har nått sin kulmen. Nu kommer pendeln slå tillbaka.

  Sen kan man iofs fundera på varför detta upprör så? Det verkar vara den mest kommenterade artikeln på Newsmill på mycket länge.

 • Gerd P

  Jag såg programmet. Det var det första i serien.

  Det handlade om 3 svenska kvinnor som gift sej till pengar och rikemansstatus. Dom levde i en isolerad värld med bestämda värderingar. Två av dom verkade rätt neurotiska -och var man inte det innan så skulle man i nog bli det i den miljön.

  Anna Anka har inte skrivit den här artikeln själv. Den är skriven av någon som driver med henne och hennes värderingar. Med dom nyrika uppkomlingarnas värderingar, med smaklösheten.

  Det jag tänkte på efter programmet var kvinnoperspektivet. Normalt har jag inget till övers alls för rika kärringar och deras problem, Men i Anna Ankas fall var det så uppenbart. Hon satt fast och hon visste om det.

  Mer än halva året reser Paul Anka (som blev jättekänd under min uppväxt med låten ”Diana”) och uppträder. Man fick inte se hur han bar sej åt, eller vilket slags kontrakt han har lyckats få sin yngre svenska fru att gå med på, men programmet visade att han har henne som gisslan.

  Hon måste alltid följa med honom på varje resa, och hon måste alltid sitta i publiken så han har koll på henne när han uppträder. Hon har inte ens tillstånd att dega på hotellrummet en kväll om hon är trött och titta på TV ensam.
  Och det verkade inte alls som om hon fick ha barnen med sej (dom var i fyra-femårsåldern).
  Dom fick med en scen när han visade sitt förakt för henne framför kameran. Hon var tydligen van, för hon fick snabbt kontroll över ansiktet.

  Hon hade inget eget liv -han hade full kontroll över henne.

  Även om buren är av guld så är den en bur.

  Hon var varken självständig eller nån Einstein, klart hon försökte motivera sitt tragiska liv genom att förhärliga det. Inte som i Newsmillartikeln, men efter dom värderingar som folk nog har i Hollywood -berömmelse, position, rikedom och utseende går väl före allt annat.

  Jag tycker Newsmill-artikeln skjuter vid sidan av målet, när den bara förlöjligar henne som person utan att ta upp den värld hon deltar i och är ett offer i. Hon är antagligen inte elak utan kanske t.o.m. mycket snällare och jystare än dom karriärkvinnor hon har omkring sej. Hennes karriär är ju slut, nu är hon bara ett lydigt bihang, och det vet hon om.

  Usch för en sån värld.
  Tycker jag som är fattig men fri och som kan bli respekterad som människa och kvinna av min omgivning, trots alla räkningar och skulder och trots mitt dåliga utseende.

 • Anders_S

  Gerd: Artikeln är utlagd på sajten av en annan person, men han hävdar att det är hennes egna ord som han lag ut. Tyvärr är nog svaret att det inte är någon som driver med henne och/eller oss.

 • profanum_vulgus

  Det är ju någon spinndoktor på TV3 som fixat fram den här texten (även om hon skrivit den själv) de märkte väl snabbt hur intressant det var med lyteskomik och att göra narr av den där dumma blondinen.
  Själv tycker jag att det här är mobbing-TV om något är det. Fru Anka tror att folk är avundsjuka på henne, ser upp till henne, vill vara som hon osv. Framför ryggen på henne så gör TV3 narr av henne inför hela folket utan att hon fattar det. Ungefär lika trevligt som att göra narr av en utvecklingsstörd utan att denne fattar det inför andra.

 • Anders_S

  profanum: Ja det är obehagligt. Artikeln borde inte ha publicerats.

 • Jag håller verkligen med dig, jag tycker verkligen synd om henne, att ha en sådan verklighetsuppfattning kan ju varesig vara bra för henne eller andra som kanske faktiskt snappar upp några av hennes åsikter!

 • Gerd P

  Hon har säkert alla dom värderingar som uttrycks i den s.k. intervjun, och dom är hemska.

  Men det jag menar är att sättet det är arrangerat på -jagformen, upprepningarna av flosklerna, stelheten- är en drift med hennes person. Och ett undvikande av det större perspektivet -de rika och berömdas isolerade Hollywoodvärld.

  Håller med profanum.

 • Jean

  Bra skrivet! Och Gerds synpunkt är också tänkvärd. Men ett offer är hon ju knappast. Hon har valet att gå, men hon verkar tycka att vinsterna uppväger ”uppoffringen”. P.Anka verkar behöva offra rätt mycket med sin plånbok, och allt hon behöver göra är att vara hans söta kuttersmycke.

  Men Jag ogillar ”blondiner är dumma” stämpeln skarpt (speciellt med tanke på att detta även är ett super bra sätt att göra PR, vem i Sverige vet idag inte vem denna Anna Anka är?). Det är inte det blonda håret som gör henne dum, inte mer än det faktum att hon är skåning, kvinna, eller vit. Som äkta blondin skäms jag, inte å hennes vägnar, men för att jag och alla andra svenska blondiner oförtjänt behöver dela ”dum blondin” stämpel med henne -_-

 • Pingback: Men hör och häpna, Anna Anka « Marlene- Vävda håren()

 • maria johansson

  Anna Annka, är precis som alla andra i sin intelligensbefriande värld, iNTE BLONDIN! Se film Dum & Dummare, hon är BRUNETT!!! Varför finns det ett så stort behov att diskriminera blondiner, vårt eget ursprung, skandinaviskt utseende, är ni bättre än andra rasister. Jag är förr svensk, blond och blåögd. Jag känner mig diskriminerad som blondin, av dessa öknamn, när det i verkligheten är så att de flesta s.k. framgångsrika blondiner, är brunetter. Madoonna, Marilyn M. med många flera. Det visar tycker jag på vilken låg intelligensnivå man ligger på, när man inte ens kan inse, ätt det är en lånad hårfärg. Det är lika idiotiskt som att, om jag tar på mig en Kalla Anka mask, då ÄR JAG KALLE ANKA. Att sparka på sitt eget ursprung, hur intelligent är det???SKÄMS!!

 • Anders_S

  Maria: Hur vore det om du läste hela inlägget. Ett litet citat:

  ”Fast är hon verkligen blondin egentligen? Oavsett vilket så är det i alla fall synd om henne.”

 • maria johansson

  Jaha…det köper jag inte, för du har redan bestämt det på rubriken!!!Ja, men en människa är inte snäll, eller dum pga sin hårfärg, det är man av många andra anlednoingar, personlighet, beteende, gener, beteendestörningar, dolda handikapp mm mm.

 • Anders_S

  Maria: Jag tror inte hon är speciellt dum alls, bara okunnig och obildad. Men artikeln är korkad och dum.

  En rubrik är till för att dra uppmärksamhet och läsare. Texten är till för att läsas, läser man inte hela texten så missförstår man säkerligen många saker.

  Slutligen, vad som är att vara blondin är kontextberoende, beroende på hur människorna runtomkring ser ut. Min ena dotter, som är mörkare än Anna Anka, räknas som blondin i New York. Därför att de flesta andra är medelhavsmörka.

 • Fast jag tror att hon är rätt dum. En människa kan visst vara outbildad, till och med obildad och ändå vara rysligt smart. Utbildning och bildning kan ju ha nekats en, och de flesta smarta människor som haft sådana förhållanden som sedan ändrats tenderar att söka bildningen.

  Anna Anka har uppenbarligen inte gjort det, så det är nog så att hon helt enkelt inte har alla indianer i kanoten. Jag tror dessutom att hon är en person med i stort sett obefintlig förmåga till empati, även det en slags intelligens.

  Jag läste ett ruggigt bra citat tillägnat Ankan som hon borde begrunda: ”En man som gifter sig med sin älskarinna lämnar ett jobb ogjort.” Hon blir nästa att bli bortvald när Pålle Planka fått och tycker hon blivit för gammal. Sent ska syndarn vakna, som svartrockarna i Bohuslän kraxar:)

 • Uppenbarligen var hon inte smart nog att skriva en egen debattartikel. Den skrevs ihop av Leo Lagercrantz själv. Pinsamt dåligt av Newsmill att de måste skriva egna artiklar för att skapa skandaler.

 • Har ni som inte tror att hon sagt alla de där fiffiga sakerna sett filmen på AB? Bortklippt från Hollywoodfruar, där hon på skånska blandat med svordomar häcklar sin mans vänner, skräcköglor, gamla haggor etc. Elakt, grinigt och totalt hjärndött.Överlägset flin och ” jag som är så ung och snygg”. Tvi! Hon valde själv sin tillvaro som lyxhora. Hon valde att gifta sig till pengar, vilket kostar hennes frihet. Allt har sitt pris.Damen är ingen dam och inte lycklig för fem öre. Det syns bara alltför tydligt i hennes ansikte. Inget smink eller fix kan dölja det.