Puhhh, det verkar som Gais klarar sig trots allt

GAIS och deras stjärnspelare Wanderson har uppenbart misskött hanteringen av Wandersons uppehålls- och arbetstillstånd. Något som inneburit att Wanderson spelat utan uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige. Ett tag såg det ut som om detta skulle kunna leda till att GAIS straffades med en nedflyttning eller poängförluster. Men tack och lov verkar det nu inte bli så. Vi kan alla andas ut igen. Förhoppningsvis. Eller? Som Gaisare befarar man ju alltid det värsta, eller hur det nu är.

Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Erik

  Gött, det kan max bli lite böter.
  Nu tar vi Blåvitt den 5:e.

 • Albin

  Det är ju helt galet! Man visste mycket väl att han var utan tillstånd, eftersom klubben ansökte den 17:e! Alltså har man medvetet låtit en spelare spela utan tillstånd i minst tre matcher. Alla andra måste ju vänta på tillstånd, varför inte Gais?

  Nej, självklar poängomräkning.

 • daniel.

  Albin: innan du uttalar dig känslomässigt så kan du väl läsa på vad fotbollförbundets regler säger. Oavsett vad man tycker så ser det i dagsläget ut som om poängavdrag är omöjligt. Arbetstillståndet gäller – retroaktivt – från den dagen ansökan är inlämnad, alltså den 17 september. Och förbundet har ingen möjlighet att granska matcher äldre än 14 dagar. Alltså om de nu skulle granska de tre senaste matcherna så har ju spelaren faktiskt arbetstillstånd för samtliga, även om det råkat beviljats retroaktivt.

  Så hur jag än vänder och vrider på det så sätter SVFFs regler själva stopp för eventuella poängavdrag.

  Lite Kafka-artat kan tyckas men så är det.

 • Albin

  daniel:

  Först och främst tror jag inte att det där stämmer. Jag tror, och rätta mig om jag har fel här, att det bara är uppehållstillståndet som gäller retroaktivt, och inte arbetstillståndet.

  Hittade detta citat i AB:
  ”‚Äì I och med att han hade lämnat in en ansökan hade han har rätt att vistas här, men man hade inte rätt att arbeta. Det är därför det är så viktigt att söka innan det gamla arbetstillståndet gått ut, säger Wikström. (Gunilla, beslutsfattare hos migrationsverket)”

  Men förutom själva lagfrågan så kan inte svffs spellicens vara giltig, då spelaren vid tillfället inte hade sina papper i ordning.

  Skulle retroaktiva tillstånd vara giltiga kan alltså en spelare söka tillstånd och spela under handläggningstiden. När väl handläggningen är klar spelar inte beslutet så stor roll, de flesta matcher är redan preskriberade, och skulle man få godkänt gäller det retroaktivt.

  Nån som tror att en diskare från pakistan skulle kunna göra på samma sätt och komma undan med det?

 • Mats

  Albin, en diskare från pakistan skulle ej få poängavdrag i allsvenskan för detta…

 • L-JP.

  …”I seriematch, i vilken okvalificerad spelare spelat, erhåller den icke felande föreningen 3 poäng, såvida inte särskilda skäl föreligger. Som målresultat i matchen räknas det uppnådda resultatet eller, där detta är fördelaktigare för den icke felande föreningen, 3-0.” TB Kap 3 ¬ß11 11.1

  Disciplinnämnden kommer tyvärr bara behandla 1 av 3 matcher… Sannolikt blir det 0-3 mot ösk.

 • jomon denki

  ”Äkta Kafka” är väl när staten inte längre behöver bry sig så mycket om byråkratin, utan när medborgarna själva reagerar instinktivt byråkratiskt i situationer som kan förefalla… eh, visserligen dubiösa, men jämfört med privatiseringsvågen, som ett skvalp i ankdammen. Så verkar det i alla fall ha fungerat uppe på ”Slottet”.

  MVH.

  Karl-Alfred Jacobsson

 • Typiskt GAIS. Inkompetenta tomtar. Att de kommer så lindrigt undan är pinsamt. Borde inte få lov att ”chansa” på det sättet. Medan ansökan behandlas borde man inte få jobba, får en diskare göra det Mats?

  Sedan att jag helst vill att djurgården och hammarby blir de som åker ut, det är en annan sak…

 • Allsvenskan ska avgöras på gräs, inte på mahogny!