Lokalinvånare körde bort inbrottstjuvar från Aspuddsbadet

Fast riktigt så var det inte. Inbrottstjuvarna var förmodligen representanter för husägaren och fövaltaren, Stockholm Stads Idrottsförvaltning, av Aspuddsbadet. Ett bad som varit stängt en tid, men som en lokal aktionsgrupp kämpar för att bevara och öppna igen:

Sedan en tid tillbaka har badhuset ockuperats av aktionsgruppen Rädda Aspuddsbadet som består av främst lokalbor.

Tidigt i morse larmades grannar i området efter att idrottsförvaltningen med hantverkare brutit sig in i badhuset och påbörjat rivningsförberedelser. Ett 20-tal personer i området som grupperat sig bad personerna lämna fastigheten – och blockerade sedan vägen till badhuset.

– Vi sa åt dem att avbryta sitt jobb och åka hem. Vi kommer att ockupera badhuset tills vi har fått upp det här på den politiska agendan igen, säger Fredrik Gräslund, talesperson för Rädda Aspuddsbadet, till SvD.se.

Läs vad aktionsgruppen för Aspuddsbadet säger:

Sedan i måndags när Aspuddsbadet togs tillbaka av folket så har hundratals människor besökt badet. Det finns ett stort stöd från stadsdelens invånare och även stöd från oppositionen för att badhuset ska finnas kvar. Den gångna veckan har gått till att främst städa i ordning vindsvåningen och förbereda bassängrummet för allehanda verksamhet. Vi har öppnat ett café och Aspuddsbadet är återigen en plats där olika generationer och träffas och pratar med varandra. Kulturhuset Aspuddsbadet har även redan haft två evenemang, i fredags så var det livekonsert med indisk klassisk musik och i lördags så var det filmvisning.

Flygbladsutdelningen i området rapporteras ha gått riktigt bra, men många engagerade ortsbor som vill hjälpa till.

Från Staden har vi ännu inte hört ett knyst, idrotts och kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt vill inte kommentera ärendet och idrottsförvaltningens chef Inger Båvner hoppas på att ockupanterna tar sitt förnuft till fånga eftersom det är förvaltningens hus.

Vi anser att Aspuddsbadet till hör oss som nyttjar det, det har legat i Aspudden i 90 år, och skötts och drivits av främst Aspuddsbor i 90 år. Vi är barnfamiljer och pensionärer, vi är ungdomar och barn, vi är kvinnor och män i alla åldrar, vi är en stadsdel som värnar om vår närmiljö och i vår vision så finns Aspuddsbadet kvar som en viktig knutpunkt där alla kan träffas, där våra barn lär sig simma i varmt grunt vatten och där sjuka kan rehabiliteras i en lugn trygg miljö.

Vi vill ha korten på bordet!
Våra krav är:

1) Upphäv beslutet om en rivning av Aspuddsbadet!
2) Att de ansvariga politikerna, inklusive Madeleine Sjöstedt, initierar ett medborgarmöte med invånarna i Hägersten/Liljeholmen angående Aspuddsbadet.
3) Att diskussionen återupptas med badhusföreningen/ lokalbefolkningen för att komma fram till en lösning på hur badet kan drivas vidare.

Gå med i vår facebookgrupp!
http://www.facebook.com/group.php?gid=6450657197&ref=ts

Mvh/
Badvakterna

http://www.aspuddsbadet.wordpress.com
http://www.twitter.com/aspuddsbadet
http://www.raddaaspuddsbadet.nu
http://www.facebook.com/group.php?gid=6450657197&ref=ts

Intressant?
Bloggat: Proletärbella,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Jävligt coolt tycker jag, civil olydnad är bra, och mer sådant behövs!

  • Pingback: Stockholmsvänstern » Aspuddsbadet rivning nära - Avhysning av ockupanter påbörjad -()

  • Daniel

    Det är väl inte orimligt att man ockuperar badet under en period om något så oåterkalleligt som en rivning är förestående. Men sen läser man att förslaget som vanligt går ut på att någon annan ska betala för dessa högljuddas hobbyprojekt. ”Vi anser att Aspuddsbadet tillhör oss som nyttjar det” skulle alltså ha tillägget ”och vi anser att någon annan alltid ska betala”.

  • Ola

    Daniel, om du var lite mer insatt skulle du vara medveten om att summan handlar om ett lån, d.v.s. ingenting som skattebetalarna skulle stå för. Själv vill jag inte vara med och betala den nya superarenan som kommer landa på minst 2,7 miljarder, men där har jag inget val.