Slaveri är frihet

I den borgerliga staten Sverige, med en regering som försämrar för fattiga och förbättrar för rika. Med regering som försämrar sjukvården för fattiga, som försämrar a-kassan för fattiga, som försämrar socialbidragen för fattiga. Med en regering som för en politik som lett till att Sverige klarat den ekonomiska krisen sämre än många andra länder. Med Sverige menar jag i detta sammanhang det svenska folket, de fattigaste delarna av det svenska folket, arbetarklassen.

Resultatet är att kommunerna måste skära ner på servicen, man försämrar sjukvård, skola, fritidsverksamhet och allt möjligt annat för de fattigare medborgarna, eller kanske man ska säga, mest huvudsakligen för de fattigare medborgarna. Försämringar sker bland annat genom nedskärningar och privatiseringar. Något som förstås får konsekvenser i form av ökade sociala problem, ökad rekrytering till gangstergäng osv. Men också med andra konsekvenser förstås, i form av ökande organiserat motstånd mot nedskärningar.

Denna utveckling, med motstånd, med ökande inflytande för kriminella gäng, med upplopp och annat försöker sen regeringen möta med mer övervakning, samtidigt som man pratar om mer frihet. Det går liksom inte ihop. Det blir lite nyspråk över det hela. Mer övervakning ger frihet tycks man mena, mer kontroll och fattigdom ger mer frihet tycks borgarregeringen mena. Kanske mer kärnfullt uttryckt av George Orwell, ”Slaveri är frihet”.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Demonstrera idag mot FRA.

Demonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö mot FRA-lagen.

Inför demonstrationen, 10/10.

Idag väntas många hundra människor i Stockholm, Göteborg och Malmö demonstrera. Syftet är att vädja till riksdagen att riva upp FRA-lagen den 14 oktober.

I Göteborg samlas demonstranterna på Gustaf Adolfs Torg klockan 12:30. Ungefär klockan 13:00 tågar de sedan uppför Avenyn till Götaplatsen där Olof Bjärnsson (Nätverket Svart Måndag), Kalle Vedin (PP), Johan Zandin (V), Aaron Modig (KDU), Max Andersson (MP) och Ulf Börgesson (Sossar mot Storebror) kommer hålla tal.

Demonstrationen avslutas 14:15 ungefär.

Demonstrationens huvudparoll är ”Riv upp FRA-lagen!”. Arrangörer är Kristdemokratiska Ungdomsförbundet, Miljöpartiet, Piratpartiet, Sossar mot Storebror, Ung Pirat och Vänsterpartiet.

Olof Bjärnsson om varför han demonstrerar: ”Jag vill visa mitt fulla stöd för de riksdagsledamöter som faktiskt har läst på om FRA-lagen. De är värda all uppmuntran!”

Demonstrationen förväntas samla runt 500 deltagare bara i Göteborg.

Advertisements