Idiotisk skrämselpropaganda får folk att skita i vaccinering

Jag tycker inte det är befogat med massvaccinering mot svininfluensan på det sätt som svenska regeringen och ansvariga myndigheter tänkt sig. Främst av den anledning att det inte behövs. Svininfluensan är en mild influensa som dessutom ganska många människor är delvis immuna mot. Det gäller alla som utsatts för influensa innan 1957 och många som utsatts för influensa på 1970- och 1980-talet.

Däremot så tycker jag att alla inom riskgrupperna ska vaccinera sig (sjuka, svaga, gravida osv) och anser att all skrämselpropaganda kring vaccinet är oseriös. Att sjukvårdspersonal i så stor utsträckning verkar falla för denna propaganda förvånar mig verkligen. Om det nu inte bara är så att de anser att massvaccinering inte behövs då svininfluensan bevisligen är en mildartad influensa.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements