Volvo Personvagnar snart kinesiskt

volvoSka vi tro media så är en affär mellan Geely och Ford snart klar. Geely uppges få köpa Volvo. Som jag ser det så innebär det att produktionen så småningom komemr att upphöra i Sverige till fördel för Kina. Men i motsats till läget för Saab så finns det knappast nån fara för en omedelbar avveckling och prduktionsflytt till Kina.

Enligt ryktena ska också Pehr G Gyllenhammar och en annan tidigare Volvo-chef, Hans-Olov Olsson, i så fall göra comeback i företaget. Vad gäller Gyllenhammar tycker jag det verkar osannolikt, men han är verksam som vice ordförande i styrelsen i Rothschild , den bank som uppges vara inblandad i affärsförhandlingarna mellan Ford och Geely.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Två katastrofer: Teknikförlust och arbetslöshet i Västra Götaland, och ytterligare en grundsten för utveckling av massbilism i Kina med den klimatkatastrof detta innebär.

    Och en vinst: Kanske äntligen svenska staten kan börja föra en vettig trafikpolitik när den inte behöver hålla två bilindustrier under armarna?