Åsa Linderborg om organstölderna

Åsa Linderborg har skrivit bra om de israeliska organstölderna och mediadebatten kring denna:

Hiss erkänner att man tagit organ från såväl palestinier som utländska gästarbetare och israeler. För några veckor sedan fälldes han i israelisk domstol till ett belopp på motsvarande 2,8 miljoner kronor för organstöld på en israelisk judisk soldat.

Därmed torde diskussionen vara avslutad huruvida Aftonbladet hade rätt att ställa frågan vad som hänt Bilal, som 1992 sköts av den israeliska armén, obducerades på Abu Kabir och sedan dumpades uppsprättad och hopsydd från hakan till ljumsken inför familjen och Donald Boströms kamera.

Ingen kan längre avfärda familjernas oro med den rasistiska förförståelsen, att det vet man väl, att araber är lögnare.

[…]

Den svenska liberala pressen har nästan unisont ställt sig i drängtjänst hos de israeliska hökarna på ett sätt som saknar motstycke i de flesta av världens medier; opinionen i Israel har varit långt mer nyanserad. Liberalernas lojalitet mot denna ockupationsregim är ett osmält arv sedan Herbert Tingstens dagar, den triggar på en devot beundran för USA och ett reflexmässigt hat mot den svenska vänstern. Man måste alltid positionera sig på den andra sidan, även om det betyder sammanbrott för grundläggande moraliska värden.

Själv kommenterade jag det hela igår, Organstölder i Israel bevisade.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget, Jinge, Peter Karlberg, Andrea Doria,
I media: AB1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements