Överklassen och sexhärvor

Flera sexhärvor med övergrepp mot barn och kvinnor har under senare år rullats upp av den svenska polisen. Det handlar om rika medelålders män som köpt unga kvinnor, begått upprepade övergrepp mot dem och det har handlat om övergrepp mot barn och minderåriga. Inblandade är höga poliser, direktörer och kommunalchefer:

I höstas kom domarna i det så kallade kopplerimålet, där en nu 41 årig man är huvudperson. Han har via chatter på nätet kontaktat flickor i åldern 15–18 år och försökt få dem att ställa upp på sex mot betalning. Några av dem har dragit sig ur men fyra flickor har förmåtts att ha sex med både honom och flera andra. 41-åringen har också tagit bilder på dem och sedan bjudit ut dem till andra män. Enligt domen har så kallade ”gang bangs”, sex med flera män samtidigt, ägt rum drygt tio gånger på olika lyxhotell och privata adresser.

41-åringen, som arbetade som affärsområdeschef och hade god ekonomi, dömdes den 28 september till fyra års fängelse för bland annat grovt koppleri och köp av sexuell handling av barn. I samma utredning döms en scoutledare till 2,5 års fängelse för våldtäkt och barnpornografibrott. Ytterligare tre män dömdes för att ha köpt sex förmedlat av 41-åringen, bland dem en mellanstadielärare i Huddinge.

I november dömdes kommunalrådet i Huddinge, Åke Blomqvist, för att ha betalat för sex med en 17-åring. I en intervju med tidningen Metro sade Blomqvist att han ”surfade på nätet och kom in på en sajt som erbjöd träffar och gruppsex”, vilket han tyckte ”kunde vara intressant att prova på”. Att det handlade om en minderårig flicka uppfattade han inte, hävdade Åke Blomqvist.

Om det kanske inte handlar om den yttersta eliten i svensk samhället så handlar det dock om folk i överklassen och dess närhet som gjort sig skyldiga till olika sexuella övergrepp. I fallet med den nu misstänkte tidigare polismannen, han var ett högt polisbefäl, så är det enligt media fler högt uppsatta män i Sverige som är inblandade.

Att människor som är och har varit poliser begår brott är som jag ser det mycket allvarligt då det raserar förtroendet för rättsstaten. Men vad annat är att vänta i ett land där makthavarna låter ryska maffian köpa ett av de större företagen och tycker det är bra. Och man undrar ju hur det tsår till med synen på jämställdhet och jämlikhet i samhällets övre lager.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Borgerlig taktik – kasta skit på Ohly och hoppas det skvätter på Sahlin « Röda Berget()

 • Fältarbetare

  Dessvärre Anders, du gör problemet för enkelt om du enbart tror att det är män från ”överklassen” som bär sig åt som svin mot kvinnor. Visst, dom har säkert mer pengar att använda för att förverkliga sina perversioner med, men från ett mångårigt arbete med de utsatta har jag sett exempel på perversa kvinnoförnedrare från alla samhällsgrupper.

  Det här handlar i grunden om manligt maktbegär som i och för sig mer penningstinna män har större möjligheter att utöva.

  • Anders_S

   Fältarbetare: Var påstår jag att det bara skulle vara överklassens män som begår sexuella övergrepp? Ni skulle nog behöva träna upp er läsförmåga. Jag börjar bli trött på idiotkommentarer från folk som saknar grundläggande läsförståelseförmåga. De flesta har jag tagit bort, men jag tillät denna.

   Lär er läsa!!!! Det ska väl för i helvete inte vara så svårt.

   • Anders_S

    Har tagit bort tre kommentarer till som hävdar att jag skriver att det är överklassen som begår sexbrott. Jag skriver om ett par specifika fall där överklassen begår sexbrott. Inte om den generella situationen. Kommentera de specifika fallen, inte vad ni tror jag tycker men som inte står i inlägget. Skriv inte om hur hemsk arbetarklassen är etc. Det är off-topic. Framhärdar ni med off-topicinlägg så spammarkerar jag er.

    Läs kommentarsreglerna och följ dem.
    http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

    Jag vill inte diskutera nåt jag inte hävdat eller hävdar. Vilket jag angett i kommentarsreglerna.

 • Monica

  Du skrev:

  ”Om det kanske inte handlar om den yttersta eliten i svensk samhället så handlar det dock om folk i överklassen och dess närhet”
  Så enligt dig hör en affärsområdeschef, en scoutledare och en mellanstadielärare till folk i överklassen eller dess närhet..

  😮

  • Anders_S

   Monica: Hög polischef, högre chef (affärsområdeschef) är definitivt närstående överklassen respektive överklass. Vad scoutledaren har för yrke vet jag inte och kanske inte du heller. Men jag kanske skulle skrivit i huvudsak om folk i överklassen.