Polischef nu också misstänkt för koppleri

Den höge polischef, Göran Lindberg, som tidigare varit misstänkt för flera övergrepp mot kvinnor är nu också misstänkt för koppleri. Dvs för att ha hagerat hallick och medverkat till försäljning av kvinnors kroppar. Det hela är en allvarlig anklagelse då det är uppenbart att mannen i så fall utnyttjat sin status som polis och/eller före detta polis för att begå olagligheter och övergrepp mot kvinnor. Polischefens yrke har gjort det svårt för utnyttjade kvinnor att anmäla honom och det är inte heller därför affären nu rullas upp. Utan anledningen är att polischefens namn dök up i en annan härva med trafficking och övergrepp mot kvinnor.

Det är viktigt att frågan utreds noga och att den misstänkte polischfeen faktiskt hamnar i rätten för de brott han misstänks för. Befinns han skyldig ska han förstås dömas precis på smma sätt som andra brottslingar av samma slag. Hans polisiära förflutna ska inte ha någon betydelse därvidlag. men naturligtvis sätter det inträfafde den svenska polisen under strålkastaren igen. Det visar, tillsammans med annat, som exempelvis den så kallade Gategate-affären, att det finns mycket som inte står rätt inom den svenska poliskåren.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • HB

  Hej!

  Det var ju inte första gången en polis varit inblandad i verksamheter som denna. Under en period i Taxi Stockholms historia fanns det en trafikchef som tidigare varit polis. Han var inblandad i verksamheter med prostitution, bordeller etc. Snyggt …. eller hur!

 • Michael

  Orwellsamhälle. Föga förvånande.

 • ner

  det är inte allt de berättar eller kanske inte upptäckte mera då han berättar inte allt (de skurkarna sinns emmelan säger: ”du vel är inte så dom att erkänna det som redan upptäckt och inte helt galen att berätta det vad de inte upptäckte ännu”)-
  han har nätverk av pedofiler och han förmedlade även barnsex – han är i samma nätverk som poklubbar i sthlm det vad jag vet, och nätverk är stor en känd pedofil samarbetade med han, han hjälpte med kontakter att skaffa droger o även gifter, då han upplärde genom sin kriminellakännedom om hur man kan förfifta folk så att det bli obemärkt och hanteras som person dog av naturliga orsaker- gräv vidare……

 • peje

  En grundläggande rättssäkerhetspricip säger att envar är oskyldig tills dess att motsatsen bevisats i domstol.

  I detta fall har media på något sätt tagit över brottsutredningen och diverse mer eller mindre ”snaskiga” detaljer presenteras i kvällspressen. Det finns visserligen ingen lag som säger att identitet inte får publiceras på en anhållen/häktad men en god publicistisk regel brukar innebära att stor restrikitivitet tillämpas. Sedan finns här förståss alltid en avvägning gentemot allmänintresset och måhända är det naivt att tro att identiteten inte avslöjas i ett fall som detta.

  Det som är värre är att den pågående ”massmediacirkusen” kan påverka värdet av olika bevis. En skicklig försvarsadvokat kommer inte vara sen att peka på att vittnen kan ha påverkats av massmediauppgifter.

 • Månkaninen

  GL är häktad och man kan anta att han kommer att fällas. Dessutom är han inte polis längre. Därmed tycker inte jag att han är ett bevis på hurvida polisen har problem; han är en felande individ, inte ett bevis på ett systemfel.
  Gategate-pajasarna + deras chef liksom den mutade polisen som utreddde The Pirate Bay är däremot tydliga bevis på polisens problem. Jim Kayser fick inga anmärkningar – tvärt om, han fick beröm av Beatrice Ask – och antagligen kommer gategate-pajasarna också att klara sig och få behålla jobbet.

 • Mikael

  Som vanlig borgare l?¶gger jag snart på v?¶nstern, inte f??r jag håller med dom på något, men det h?¶r går inte l?¶ngre.

 • Pingback: Svensson Bordellhärvan och Lindbergaffären – makten har inte förändrats | Svensson()