Anneli Hulthén backar om muthärvan

Tidigare sa Anneli Hulthén att hon var förbannad och att muthärvan skulle utredas ordentligt. Nu backar hon från denna ståndpunkt efter att ha mött företrädare för ett av Göteborgs centrala maktcentrum, styrelsen i Framtiden, moderbolaget för stadens allmännyttiga bostadsföretag. Denna styrelse har gemensmma styrleseledamöter md en mängd andra instanser i Göteborg och är en central del i det nätverk där många saker i Göteborg bestäms på ett informellt, snabbt och obyråkratiskt men också odemokratiskt sätt. Den så kallade göteborgsandan och dess informella maktstrukturer som bland annat visar sig i Framtidens styrelse kräver nu rättning i ledet och Anneli Hulthén lyder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • OliverLangley

  Men ärligt, är någon förvånad av hennes beteende!?

  Hon har ju blivit försiktig (rädd) nu när hon ser vilka stenar som skulle kunna komma sättas i rullning.

  Något är ruttet i staden Göteborg maktkorridorer…

 • pauwi

  Dessvärre går mönstret igen – typiskt politiskt ”cover-up”. Det är inte alls säkert att kommunpolitikerna tar ett resolut grepp att avslöja usla kontrollrutiner, Allbäcksfirmans nätverk med kommunala tjänstemän, jävproblemen etc. Den socialistiska nonchalansen med skattebetalarnas pengar är uppenbar. Det sedan gammal sossestyrda Göteborg skämmer ut sig med att ha väsentligt högre kommunalskatt än den moderatledda huvudstaden.

  Sosseränderna går aldrig ur. Att välja bort sosseriet borde vara en självklarhet i september.

  • Anders_S

   pauwi: Det har inget med socialdemokratin att göra. Göteborg har tradtionellt varit borgarstyrt lika ofta som sossetyrt. Det är likadant oavsett vilka partier som sitter vid makten. Näringslivet är ju också inblandade. Precis som Allbäck. Ochd e flesta avd em är ju inte socialdemokrater.

 • Pingback: Ingen ordning på pappren | Svensson()

 • Pingback: Likt en absurd Analdoktorhistoria! « Emvie Martin's Blog()