Barken Viking bombhotad

Ett anonymt bombhot mot barken Viking som ligger vid Lilla Bommen i Göteborg medförde att segelfartyget och en del kringliggande byggnader utrymdes. Det verkar dock inte vara nån större fara och det upplevda hotet verkar ha tonats ner något. Fartygstrafiken på älven har återupptagits och Älvsnabbens hållplats har öppnat igen. Polisen har genomsökt området med bomhund och det verkar inte handla om något skarpt och verkligt hot, utan mer om en idiot som slösar med samhällets resurser i onödan.

Viking används idag för hotell- och restaurangverksamhet och det är Liseberg som driver verksamheten. Vem, vilka elelr vad som ligegr bakom bombhotet är inte känt, men eftersom det rör sig om Göteborg tänker man ju lätt på gangsters, men det troliga, som jag redan skrivit, är säkert att någon ensam tokstolle som vill skapa lite uppmärksamhet ligger bakom hotet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements