Den första som får betala för muthärvan

Den första som får betala för muthärvan i Göteborgs kommun är chefen för Idrotts- och föreningsförvaltningen, Ragnhild Andersson. Hon är tvungen att avgå efter diskussioner med Idrotts- och föreningsnämndens presidium som består av ordförande Helena Nyhus (S) och vice ordförande Jonas Ransgård (M). På onsdag kommer det formella beslutet i nämnden att fattas och tills dess är Ragnhild Andersson arbetsbefriad.

Det är rätt och riktigt att hon får gå, men det får samtidigt inte bli så att hon offras för att andra ansvariga, däribland politiker, ska slippa undan sitt ansvar. Dvs att Ragnhild Andersson tvingats avgå får inte användas för att dölja andras ansvar. Som jag ser det är dock risken stor för att så kommer att ske.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements