Gardell: Soldaterna sköt innan de bordade

presskonferensen som hölls på Arlanda när de svenska Ship-to-Gaza-aktivisterna kom hems så hävade Mattias Gardell att de israeliska soldaterna sköt innan de bordat det turkiska fartyget Mavi Marmara. På den punkten är han helt överens med Al Jazeeras journalist Jamal ElShayyal.

Jag tror att den uppgiften knappast kan ifrågasättas längre och de israeliska makthavarnas fåfänga försök att avvisa dessa vittnesmål får ses som desperata människors självförsvar och förnekelse av att de dödat 9 människor genom sitt piratdåd.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
I media: VG1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Sven-Anders

    Såg lite på aktuellt idag. Där uttalade sig en terrorexpertoch inslaget gick ut på att Ship to Gaza är finansieradoch styrd utav en muslimsk terrororganisation. Jag blev förbannad och stängde av TV-n. Hur kan Sveriges Television sända sånt. Upprörande. Vet du något i sak?

    • Anders_S

      Sven-Anders: IHH som de menar har inget med Ship to Gaza i sig attgöra. IHH är en turkisk hjälporganisation med verksamhet i hundratals länder, man var bland annat första hjälporgansiation på plats på Haiti.. Kontakter med islamistiska (fundamentalistiska muslimer) är föbjudet enligt turkisk lag så det är uteslutet att IHH skulle ha det eller attt IHH skulle vaar terrorister. De enda som påstår nåt sånt är israel.

  • Nom-de-Guerre