Polisen farligare än gärningsmannen

I fallet med den man som först sköt en person med ett hagelgevär och sen förskansade sig i en lägenhet i Helsingborg så verkar det som om polisen skjutit lite väl hej vilt. Mannen med hagelgeväret sköt mot polisen när de anlänt för att försöka gripa honom och polisen sköt tillbaka. Fast de sköt mot allt möjligt och framförallt, som det verkar, mot grannlägenheten till den lägenhet där den misstänkta mannen förskansat sig. Det var ju då tur att polisen låtit evakuera alla grannar. Man kan ju undra om de gjorde det med tanke på en del skjutglada kollegor med dåligt sikte och inte för mannen med hagelbössan. För som det verkar tycks ju polisen ha varit farligare för omgviningen än vad han var.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pa Z

  Ibland får jag känslan av att du har en viss bias som gör att du medvetet utelämnar lite här och där;)

  Här är några meningar från artikeln du länkar till som klargör en del:
  ”Lägenhetsdörrarna på loftgången ligger i linje, utom gavellägenheten.
  Så när den 40-årige mannen kom ut från sin lägenhet och sköt mot poliserna hamnade han mellan dem och dörren till gavellägenheten.”

  • Anders_S

   Pa Z: Jag läste det. Men det gör väl inte det hela mindre farligt. De kanske inte skulle skjutit från den plats där de befann sig. De kanske inte borde skjutit alls. Vilket ju ofta är det bästa.

   • Anders_S

    En kommentar från Pa Z som ramlade bort på grund av gårdagens underhållsarbete:

    Det är alltid ett svårt avvägande om man ska skjuta eller inte. Jag har själv stått där och tagit hundradelssekundsbeslut med en beväpnad människa framför mig. Det är inget lätt beslut, och jag skulle tro att det är annu svårare om man blir beskjuten samtidigt. Om poliserna inte skjutit tillbaka så hade gärningsmannen kanske sett sin chans att avlossa fler och bättre riktade skott.
    Polisernas kulor träffade trots allt i direkt anslutning till där mannen stod, och en ytterdörr bromsar upp kulan en del(här kan tilläggas att hålspetskulan tappar mycket mer kraft efter att den träffat något än vad den gamla helmantlade gjorde).

    Men visst, optimalt är att det inte skjuts överhuvudtaget.

 • Pingback: Sköt mot flera poliser med hagelgevär | Svensson()