Varför är folk så oförsiktiga?

En gång har jag blivit bestulen på saker i bilen när jag varit och turistat. Det var i Sydfrankrike där saker stals ur husbilen på grund av att jag/vi glömde slå på larmet när vi gick till stranden. Jag kome på att vi glömt det och återvände direkt till bilen. 5 minuter hade bilen stått utan larmet på och det räckte för att nån skulle hinna in i bilen och sno kameran och några skor. Vi var oförsiktiga.

I Göteborg har det varit uppemot 300 bilinbrott i sommar, de flesta i juli. Mot turisters bilar i första hand. Turister aom lämnat bilen på en parkeringsplast fylld med saker, inklusive värdesaker som kameroro, datorer och pengar. För mig är det obegripligt. Nog för att man måste ha saker i bilen när man lämnar den om man är och turistar. men man lämnar inte pengar, datorer, kameror och liknande i sin bil när man inte är där. Det är för mig helt enkelt självklart. Slälv lämnar jag inte ens sådana saker i bilen när jag är och handlar på Maxi, Ikea eller nån annan affär. Jag tycker nog att folk är alldeles för naiva och oförsiktiga med sina saker. Varför bjuda in tjuven i onödan?

Annars är det föstås för jävligt att folk stjäl överhuvudtaget. Det borde inte vara på det viset, men det är nu så och dåfår man tänka på det och inte vara naiv och godtrogen.

Läs också:
Bilinbrotten minskar rejält
Sommar och nyhetstorka – tidningar överdriver om brott

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Narkomaner och andra som behöver snabba pengar bryr sig inte alltid om att kolla om det finns något i bilarna. De pangar en ruta snabbt och kollar sedan om det finns något att sno i bilen. Jag har själv haft ett sådant inbrott i en hyrbil för många år sedan. Det fanns inget att sno i den utom tre musikkassetter i handskfacket och dom hade tjuven bara lämnat på golvet i bilen. Den ena var en Motörhead-kassett vilket ju tyder på att tjuven även hade dålig musiksmak eftersom han inte tog den.
    Men visst, man behöver ju inte skylta med värdesaker i bilen.

    • Anders_S

      Jah Hollis: När det gälelr inbrotten i Göteborg så handlar det om en organsierad verskamhet som inte ha något med anrkomaner att göra. Sen ska vi komma ihåg att antalet bilbrott (bilinbrott, bilstölder etc) nästan har halverats på 10 år.