Fladdermöss mörklade stad

En koloni med dvärgfladdermöss har flyttat in i en elstation i Ulricehamn och just nu är det dags för ungarna att lära sig flyga. De provflyger dock i ett farligt område och kommer de åt strömförande delar i anläggningen så blir det kortslutning, strömavbrott och mörkt i Ulricehamn samt omedelbar död för den unge som kommit åt nåt strömförande.

Dvärgfladdermusen är Europas minsta fladdermusart, endast 3-5 cm långa, med 20 cm vingbredd och med en kroppsvikt på upp till 8 gr. Det är alltså ett mycket litet däggdjur vi pratar om. Dvärgfladdermusen är en av Sveriges vanligare fladdermusarter. Totalt finns det 18 arter i Sverige och 35 i Europa som helhet. Det är också en av de artrikaste grupperna av däggjur som finns på jorden.

Läs mer: FoF, Fladdermöss, Eurobats, Naturvårdsverket1, 2,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
  • Martin

    Det var härligt att sitta och titta ut över viken på nätterna i somras och se fladdermössen flyga runt och ta insekter. Särskilt tillfredställande var det att tänka på hur mycket insekter en fladdermusfamilj konsumerar medan man kliade de 16 myggbetten man hade på benen.

    Som fd skadedjursbekämpare, nickade jag kollegialt mot dem. 🙂

  • Söta!